Henter kommentarer

Det bør du vide inden fondsbørsen åbner


 

Her er dagens mest væsentlige markedsnyheder fra de danske finansmedier:

Danske investorer udnytter ikke historisk billige investeringsfonde

Det er blevet billigere end det nogensinde har været før, hvis man vil eje investeringsfonde, viser en opgørelse fra analysehuset Morningstar, hvilket også er en tendens, der viser sig i Danmark. Danskerne investerer dog for meget i dyrere fonde på trods af de lavere priser. Det skriver Finans.

Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, udtaler til Finans.

»Vi har endnu ikke set konkurrencen fra de billige EFT’ere slå igennem for alvor, og samtidig oplever vi at Danmark er et lille marked, hvor mange handler og investerer lokalt, og også ofte via deres egen bank, særligt i den ældre generation med store formuer. Prisforskellen virker umiddelbart i den høje ende, så en øget konkurrence også fra seriøse udenlandske udbydere vil være velkommen,«

Du kan læse mere om dette her.

Sydbank-analytiker: Ordreindgang i Vestas kan lande højere end 16 GW i 2020

Vestas har foreløbigt opnået en ordreindgang på 13.357 megawatt i 2020, men ifølge aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen, har vindmølleproducenten så godt gang i butikken, at hans estimat på 16.000 megawatt for 2020 kan blive overgået. I 2019 var der ordrer for i alt 17.877 MW, hvilket var rekord.

Jacob Pedersen udtaler til Ritzau Finans:

»Jeg tror, at der er større sandsynlighed for, at de lander højere end 16.000, end at de lander lavere, men det er utroligt svært at vurdere, hvad der kommer ind her i de sidste uger op til årsafslutningen«

Du kan læse hele historien her.

Bankerne skal forberede sig på sværere tilstande i 2021

Selvom der på nuværende tidspunkt ikke umiddelbart er grund til bekymring for bankerne, skal bankerne til at forberede sig på mere kaotiske tilstande i 2021, skriver Finans.

»I takt med at de statslige hjælpepakker udfases, må de (institutterne, red.) forvente flere konkurser og kredittab. Usikkerheden er fortsat meget stor, og institutterne bør være tilbageholdende med at planlægge udbyttebetalinger,« siger Nationalbanken til Finans.

Du kan læse hele historien her.

Analytikerne spår disse 3 danske aktier størst afkastpotentiale

Analytikerne, der dækker C25-aktierne, ser ifølge Bloomberg det største afkastpotentiale i biotekselskabet Bavarian Nordic, Danske Bank samt medicinalselskabet Lundbeck, fortæller Børsen.

De professionelle analytikere ser et kurspotentiale på henholdsvis 38,8 procent i biotekselskabet, 16,3 procent i Danske Bank-aktien og 11,6 procent i Lundbeck-aktien, viser tallene fra Bloomberg.

Du kan læse mere om analyserne af disse aktier her.

Mærsk anklages for svindel

Den danske shippingkoncern Mærsk er blevet anklaget for at have snydt med shippingkontrakter i forbindelse med et søgsmål i Brasilien. Den føderale anklagemyndighed har derfor indledt en retssag mod Mærsk samt det brasilianske olieselskab Petrobras.

Mærsk skriver i en skriftlig udtalelse:

»Vi tager disse anklager meget alvorligt og fortsætter med at være indstillet på at samarbejde med myndighederne i løbet af undersøgelsen«

Du kan læse mere om sagen her.

Moderna får ordre på yderligere 100 mio. vaccinedoser fra USA

Moderna har meddelt, at den amerikanske regering har udnytte sin option på køb af yderligere 100 mio. doser af selskabets covid-19-vaccine. Det fordobler købet i forhold til det oprindelige køb.

Moderna har fortalt, at de venter at producere 500 mio. til 1 mia. doser af sin vaccine i 2021.

Du kan læse mere om det her.

Dagens tal og begivenheder:

Metro – Årsregnskab

Happy Helper – Generalforsamling

Industriproduktion – Eurozonen

Du kan se hele den økonomiske og finansielle kalender her.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Analytikerne spår disse 3 danske aktier størst afkastpotentiale

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2021: 'Det er en af mine yndlingsaktier'