Henter kommentarer

'Det er noget af et chok': Tech-aktie sablet ned inden børsåbning


Det kommer højst sandsynligt til at gøre ondt i øjnene, når Snap-investorer hiver luppen frem og kigger på aktien senere i dag.

Aktien har haft kurs mod afgrunden efter de amerikanske børser lukkede dørene mandag, og i formarkedet har Snap-aktien nu fået en syngende kurslussing på hele -28 pct.

Mads Christiansen, porteføljeforvalter i Millionærklubben og grundlægger af New Deal Invest, har bidt mærke i det enorme fald.

»Det er noget af et chok. Snap aflagde regnskab for en måned siden og sagde, at april så o.k. ud, men nu nedjusterer man den økonomiske guidance,« siger han i tirsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

Snap er selskabet bag det sociale medie Snapchat, hvor brugere kan sende billeder og tekst, der forsvinder igen, til hinanden.

Det enorme kursdyk blev sparket i gang af, at Snap mandag advarede sine investorer om en »større og hurtigere forværring« af det makroøkonomiske miljø end tidligere ventet, hvorfor selskabet skruede ned for forventningerne til årets andet kvartal.

Snap-aktien er faldet med 80 pct. fra toppen, og Mads Christiansen tror på, at aktien kan falde yderligere afhængig af, om markedet generelt står overfor endnu en nedtur.

»For at markedet får appetit på tech-aktier igen, har man brug for en idé om, at Fed ikke vil være al for voldsom. Markedet har brug for viden om, at Fed ikke strammer (renten, red.) for meget, for de her virksomheder er sårbare overfor høje renter,« siger Mads Christiansen med henvisning til den amerikanske centralbank, Fed.

Overvejer man at benytte den lave pris til at købe sig ind i aktien, så anbefaler forvalteren, at man køber spreder sine penge ud og køber op ad flere omgange. På den måde har man garderet sig en anelse mod yderligere fald.

»Jeg tror, man ville ærgre sig om nogle år, hvis man ikke bider lidt til bolle, som prisen er nu,« siger Mads Christiansen.

De amerikanske børser åbner dørene klokken 15.30 dansk tid.

Læs også: Advarer om 'større og hurtigere forværring' – nu dykker aktien

Læs også: Bavarians fugleflugt vendt – aktien tromler ned