Henter kommentarer

Det holder strategen øje med i dag

Oskar Ehlert Barner Bernhardtsen, nordisk investeringsstrateg i Saxo Bank
Oskar Ehlert Barner Bernhardtsen, nordisk investeringsstrateg i Saxo Bank Foto: PR-foto
Vis mere

Endnu en børsdag venter, og der er særligt to ting, Saxo Banks investeringsstrateg Oskar Barner Bernhardtsen holder øje med.

Det ene ting er fortsat fokus på højtflyvende aktier inden for kunstig intelligens – eller AI-aktier. 

»Man har i de seneste dage ikke kunne åbne avisen eller sociale medier uden at støde på Nvidia. Regnskabet kom ud en del bedre end ventet, men det betyder ikke, at de store udsving indenfor AI-aktier er forbi,« lyder det fra investeringsstrategen. 

Selvom Nvidia kom godt ud af det seneste regnskabsår, mener Oskar Barner Bernhardtsen, at det er vigtigt at huske på, at det ikke kun er fundamentaler, der driver kursudviklingen i den type aktier.

Derudover fortæller han, at særligt privatinvestorerne har købt op i AI-aktier.

»Det virker som om, at der bliver investeret ekstremt mange penge i AI-aktier fra privatinvestores side i øjeblikket. Blandt andet kan vi her i Saxo Bank se, at Nvidia er den suverænt mest handlede aktie blandt vores godt 1.000.000 globale kunder de sidste to uger,« siger han.

Den næstmest handlede aktie er Super Micro Computer, der også befinder sig i AI-sektoren.

Den anden ting, investeringsstrategen holder øje med, er IFO-tal fra Tyskland. Tallene bliver offentliggjort klokken 10 og beskriver stemningen blandt 9000 tyske virksomheder.

Rapporten omfatter både virksomhedernes nuværende situation samt forventningerne til fremtiden. 

»Indekstallet for den nuværende situation er ventet ude på 86,7 og tallet for de fremtidige forventninger er ventet ude på 84. For at sætte det lidt i kontekst, er det ikke langt fra de meget negative niveauer vi så under corona krisen i spændet 70-80. Med andre ord tyder det altså på, at der stadig er en vis pessimisme at spore blandt de tyske virksomheder,« lyder det fra Oskar Barner Bernhardtsen.

Læs også: 

Læs også: