Henter kommentarer

Det mener analytikerne, at Meta-aktien skal op i


I løbet af de sidste 12 måneder er aktien i den amerikanske teknologigigant Meta Platforms i rødt med -20,6 pct.

Meta Platforms er koncernen bag en række sociale medier, hvor især Facebook, Instagram og WhatsApp er kendte.

Meta-aktien har været på alles læber den seneste tid. Aktien har siden årets start nærmest genopstået fra de døde efter at være blevet fuldstændig smadret sidste år.

Aktien blev børsnoteret tilbage i 2012, hvorefter aktien stabilt er steget med nogle små hak nedad. I 2020 og 2021 steg aktien eksplosivt sammen med de andre store teknologi aktier, der havde et særligt momentum i de år. Aktien ramte sin top i kurs 382 dollar tilbage i september 2021. I 2022 dykkede aktien med hele 63 pct. i et særligt dårligt år. Men siden december sidste år vendte aktiens kurs fuldkommen, og den er steget med hele 112 pct. siden den ramte en bund i december 2022.

Meta står egentlig for F'et i det kendte techindeks, FAANG. F'et skyldes, at aktien dengang hed Facebook.

Men hvad er udsigterne for aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Meta-aktien, ser de fortsat potentiale i tech-aktien.

Der er ifølge Bloomberg 62 analytikere, der har dækning af Meta-aktien. Af dem har 45 en købsanbefaling. 13 analytikere har en hold-anbefaling, mens blot 4 analytikere har en sælg-anbefaling.

Læs også: 3 drømmeaktier: 'Det er på alle mulige måder et fantastisk selskab'

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 7,5 pct.

De vurderer, at Meta-aktien kan bevæge sig imod 203 dollar, hvor aktien nu ligger omkring 188,77 dollar.

Den, der er mest positiv over for Meta-aktien, er børshuset Mirae Asset Securities, der har en købsanbefaling og et kursmål på 356 dollar. Et lignende synspunkt finder man hos Finam Investment, der har en købsanbefaling samt et kursmål på 333,70 dollar.

I den modsatte ende af skalaen finder man Société Générale, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 80 dollar.

Læs også: Sådan kommer du i gang med årets investorhit

Læs også: Novo Nordisk forgylder ansatte med milliardgave