Henter kommentarer

Det mener analytikerne om FLSmidth-aktien


Aktien i ingeniørvirksomheden FLSmidth er steget med 21 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Svenske Handelsbanken har dog i et skriv mandag sat ord på, hvorfor de tror, at aktien i det danske selskab, der opererer inden for cement- og mineudstyrsindustrien, vil være under pres på kort sigt. Det kan du læse mere om her.

Ser man på, hvad andre professionelle analytikere mener om FLSmidth-aktien, så er de relativt splittede i deres anbefalinger.

Der er ifølge Bloomberg 12 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 5 en købsanbefaling, mens 4 analytikere har en hold-anbefaling. 3 analytikere har en sælg-anbefaling.

Læs også: Pensionskæmpe i stor C25-rotation: Dette er deres nye trecifret millioninvestering

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et lille kurspotentiale på 5 pct.

De vurderer, at FLSmidth-aktien kan bevæge sig imod 247 kr.

Blandt de mest positive over for FLSmidth-aktien finder man børshuset Carnegie. Her har man en købsanbefaling og et kursmål på 330 kr.

I den modsatte ende af skalaen finder man investeringsbanken Goldman Sachs, der har en sælg-anbefaling på FLSmidth-aktien og et kursmål på 205 kr.

Læs også: FLS-opkøb reduceres med 45 mio. euro

Læs også: De 10 mest shortede danske aktier - Bavarian på 2. pladsen