Henter kommentarer

Det mener analytikerne om Meta Platforms-aktien


En af de allerstørste teknologiselskaber rummer et pænt potentiale. Det vurderer de professionelle analytikere, der dækker aktien.

Det drejer sig om Meta Platforms, der er navnet på moderselskabet bag en række sociale medier, der blandt andet tæller Facebook og Instagram, men også tjenesterne Reality Labs og Workplace.

Aktien er siden årets start steget med hele 200 pct.

Spørgsmålet er, hvor aktien skal hen herfra?

Læs også: Bilejere ramt ekstra hårdt: Deres utålmodighed viste sig at blive rigtig dyr

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Meta-aktien, så tegner der sig et overvejende positivt billede.

Der er ifølge Bloomberg 70 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 62 en købsanbefaling, mens 6 af dem har en hold-anbefaling. Kun 2 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 11,3 pct.

De vurderer, at Meta-aktien kan bevæge imod 374 dollar, fra de nu 336 dollar.

Blandt de mest optimistiske finder man børshuset Citi, der har en købsanbefaling på aktien. De vurderer, at Meta-aktien kan bevæge sig op imod 425 dollar.

I den anden ende af skalaen finder man blandt andre finanshuset Societe Generale, som har en sælg-anbefaling og et kursmål på 175 dollar.

Læs også: Storbank advarer: Det kan blive taberne i 2024

Læs også: Microsoft ansætter fyret AI-topchef til nyt projekt