Henter kommentarer

Det skal du vide inden fondsbørsen åbner


 
I videoen kan du se mere om C25-indekset
Vis mere

Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier

GN Store Nord opjusterer forveninger

Den danske høreapperatkoncern er fredag kommet med nye tal for selskabets udvikling. GN Store Nords headset-division GN Audio er kommet med en kraftig opjustering af de finansielle forventninger. Headset-divisionen har haft et meget bedre end forventet tredje kvartal  og forventningen er nu en organisk vækst på over 35 pct. mod tidligere mere end 25 pct. Det kan du læse mere om her.

Novo Nordisk opjusterer

Den danske medicinalgigant har torsdag aften opjusteret forventningerne til 2020, da coronakrisens negative effekter ikke er ligeså store som forventet. Efterspørgslen i det underliggende marked, afspejles også i opjusteringen af forventerne oplyser Novo Nordisk. Selskabet forventer nu en salgsvækst på 5-8 pct. for 2020, som før lød på 3-6 pct. Ligeledes hæves forventningerne til væksten i driftsresultatet til 5-8 pct. mod tidligere 2-5 pct. Det kan du læse mere om her.

Eksperter: Danske Bank kun halvt i mål med fyringer

Danske Bank er nødt til at skære langt dybere i bankens omkostninger, hvis banken skal indri løfterne om at blive mere profitabel i 2023. Det vurderer Per Grønborg, aktieanalytiker i SEB, ifølge Finans. Han tror stadig ikke på, at Danske Bank kan nå i mål, selv om der torsdag kom konkret handling bag spareplanerne.

»I forhold til at nedbringe antallet af ansatte bringer det her i hele træskolængder Danske Bank halvvejs i mål,« lyder det fra Per Grønborg, ifølge Finans.

Coronakrisen har tvunget en lang række selskaber til at ændre forretningsmodel

Euroinvestor går i en ny serie tættere på fremtidens teknologi og selskaberne bag. Denne gang skal det handle omTim Frank Andersen, der er Chief Digital Officer hos Charlie Tango, et buerau, der har fokus på at udvikle digitale brugeroplevelser og løsninger.

Under coronakrisen er mange af de digitale løsninger, som der længe er blevet talt om, blevet en del af hverdagen. Mange selskaber har været tvunget ud på afgrundens rand, og de har derfor har været tvunget til at gentænke deres eksistensgrundlag, forklarer Tim Frank Andersen.

»Den digitale transformation og innovation er blevet accelereret mange steder. Mange har oplevet et hop to år frem i udviklingen - enten hos sig selv eller konkurrenterne, fordi deres eksisterende forretningsmodel ikke fungerede. Andre har været tvunget til at sige ‘Hvis vi ikke kan sælge det, vi plejer, hvad kan vi så sælge,« fortæller Tim Frank Andersen. Det kan du læse mere om her.

Dagens tal og begivenheder

  • Industriproduktion - Frankrig og Storbritannien
  • Handelsbalance - Storbritannien
  • BNP - Storbritannien