Henter kommentarer

Det skal du vide inden fondsbørsen åbner


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier

Lars Tvede: Der kommer et skifte mod disse aktier

»Det vil inden for nogle få måneder eller år komme et skifte over mod værdiaktierne, de såkaldte valueaktier,« udtaler den danske finansmand, entreprenør og forfatter Lars Tvede i et interview med Euroinvestor.

Han taler om en gruppe aktier, der har været overset, ignoreret og udskældt i de sidste fem år på grund af lave renter og lav inflation. Værdiaktier er kendetegnet ved at være fundamentalt ‘billige’ målt på nøgletal, og handles til en kurs, der er lavere end det, som selskabet bag er værd.

»Vækstaktierne har en prissætning i forhold til værdiaktierne, som kun giver mening, hvis de kan opretholde en stor vækst i meget, meget lang tid, og det kan de fleste af dem ikke,« vurderer Lars Tvede. Du kan læse hele artiklen her.

Før den amerikanske regnskabsbølge

Vi er på ind i en amerikansk regnskabssæson, og det vil betyde, at investorerne vil få et indblik i, hvordan det går med selskaberne i USA.

Hos Nordea fremhæver chefstrateg Andreas Østerheden, at amerikanske selskaber plejer at overgå forventningerne til indtjeningen pr. aktie (EPS), hvilket kan blive en drivkraft fremadrettet. Det skriver Børsen.

»Regnskabssæsonen er vigtig i den forstand, at jeg tror, mange stadig undervurderer opsvingets styrke og dermed også indtjeningsmulighederne blandt selskaberne. Jeg forventer, at selskaberne vil overraske, og jeg tror, de vil overraske mere, end de plejer,« siger Andreas Østerheden til Børsen. Det kan du læse mere om her.

Demant justerer forventningerne

Den danske høreapperatkoncern Demant opjusterer nu forventningerne til omsætningsvæksten.

Før lød Demants forventninger til væksten i omsætningen for hele året på 5-15 pct, men det præciserer Demant nu til 8-13 pct. Det oplyser Demant tirsdag morgen. Det kan du læse mere om her.

Storinvestorer presser disse 3 selskaber med klimainitiativ

En sammenslutning af 137 institutionelle investorer med 20 mia. dollar under forvaltning opfordrer 1800 af verdens mest CO2-udledende selskaber om at sætte bindende klimamål for sig selv. Blandt selskaberne er Coloplast, Norden og DFDS.

Hos DFDS melder administrerende direktør Torben Carlsen sig klar til at binde sig, mens Nordens sustainability manager, Kristina Kunigenas, noterer sig, at initiativet kan give et skub i den grønne retning. Hos Coloplast, der for nyligt har fremlagt en plan om kun at anvende vedvarende energi i 2025, erkender senior vice president Camilla Hjort Pagh, at koncernen kan gøre mere. Det kan du læse mere om her.

Sponseret indhold: Invester i viden og sæt fart på din indtjening

Investeringsbanker øjner den næste kurstrigger i november

»Vi mener opsvinget er intakt og tror, at fase 3 vaccinedata i november kan være katalysatoren for, at markedet kan indregne en genåbning i 2021,« skriver Adam Virgadamo, strateg i investeringsbanken Morgan Stanley i et notat, ifølge Yahoo! Finance.

Investeringsbankens biotekteam ser frem mod, at der måske vil komme positivt nyt inden udgangen af november fra hele tre vaccinakandidater, herunder fra Moderna, Pfizer og Astrazeneca. Det kan du læse mere om her.

Novo Nordisk og Rockwool kritiseres for "greenwashing"

Novo Nordisk og Rockwool kritiseres for, at deres klimastrategier bygger på køb af grønne certifikater, og at de derfor reelt ikke selv reducerer deres CO2-udledning. Det skriver Politiken.

»De ændrer ikke udledningen til atmosfæren. Der er helt sikkert tale om greenwashing,« mener lektor Matthew Brander fra universitetet i Edinburgh. Det kan du læse mere om her.

Dagens tal og begivenheder

Husk at du kan se hele den udvidede kalender her.

Læs også: Bank genindfører minimumskurtage

Læs også: Aktiemarkedet i USA mandag: Kursfest på stimulus- og valghåb - Apple og Amazon i top

Læs også: Johnson & Johnson standser forsøg med mulig coronavaccine