Henter kommentarer

Det skal du vide inden fondsbørsen åbner


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier

Regnskabssæsonen er over os, og her til morgen er hollandske Phillips blandt de store selskaber med friske tal. Senere byder IBM på regnskabstal fra USA.

Invest-fonde er som nat og dag: "Det minder om 1999"

En gennemgang af de danske investeringsforeningers afkast afslører markante forskelle selv inden for samme investeringstemaer. Det skriver Finans. Nogle fonde har ekstremt høje afkast, mens andre stadig roder rundt med store negative afkast. Blandt fonde med fokus på globale afkast er der 40 procentpoint mellem top og bund.

»Vi har haft et usædvanligt år, hvor investorerne flokkes om de store successer blandt vækstaktierne som Tesla, der drømmer om at disrupte en industri. Imens dumper investorerne de traditionelle selskaber. På mange måder minder det, om det vi så under dotcom-bølgen i 1999,« siger direktør Jeppe Christiansen, Maj Invest.

Amerikansk storbank ser kæmpe potentiale i Mærsk-aktierne

Det amerikanske finanshus Citigroup givet sit kursmål for Mærsk-aktien et pænt løft, så det nu hedder 14.800 kr. mod tidligere 11.700 kr.

Det sker, efter at Mærsk tirsdag opjusterede sine forventninger til 2020 og samtidig løftede sløret for et par regnskabstal i tredje kvartal.

Citigroup fremhæver blandt andet i en analyse, at finanshuset ser en bede udbud- og efterspørgselsdynamik på containermarkedet, og at der kan være et potentielt aktietilbagekøb på vej fra rederiet.

Det kan du læse mere om her.

Små banker opjusterer på stribe

Det vælter ind med opjusteringer fra de mindre danske banker på aktiemarkedet i efteråret. Det skriver Børsen. Usikkerheden om coronakrisen er blevet mere tydelig og mindre alvorlige end først antaget. Siden 1. september har hele 12 børsnoterede banker opjusteret forventningerne til årets resultat.

“Der er ikke nogen tvivl om, at de store ledelsesmæssige nedskrivningsskøn, de foretog i forbindelse med covid-19-effekten, er blevet revideret til den positive side,” fortæller bankekspert og adm. direktør i Bankresearch, Nicholas Rohde, der følger finanssektorens udvikling tæt, til Børsen.

Dagens selskabsnyheder fra kalenderen

Dagens nøgletal fra kalenderen

  • Indutriproduktion, sep, Kina
  • GDP, Q3, Kina
  • Detail salg, sep. Kina