Henter kommentarer

| Opdateret

DFDS overtager velsmurt maskine - spår få kapitalomkostninger, fortæller topchef


 

DFDS regner ikke med de store kapitalomkostninger i forbindelse med opkøbet af færgeoperatøren FRS Iberia/Maroc, oplyser selskabet ved en telekonference mandag.

Samtidig fortæller DFDS' administrerende direktør, Torben Carlsen, at der er plads til en vis forbedring af det opkøbte selskabs rentabilitet, men at der er tale om en i forvejen veldreven forretning.

Flere af FRS Iberias skibe er af ældre dato, påpeger analytiker Michael Vitfell-Rasmussen fra Danske Bank i forbindelse med telekonferencen.

Læs også: Storbank: Denne indikator peger på, at aktierne er på vej op

»Der er en tendens til at bruge ret gamle skibe i området, og det kommer vi selvfølgelig ikke til at ændre fra dag til dag,« siger Torben Carlsen.

Topchefen tilføjer, at blandt DFDS' overvejelser at indsætte et eksisterende og muligvis modificeret DFDS-skib på ruten, men at der er tale om relativt beskedne kapitalomkostninger. Endvidere ser DFDS også på muligheden for at indgå et samarbejde med en tredjepart i 2024.

»Alt i alt er der tale om en rimelig omkostningslet forretning, og vi har i sinde at fortsætte sådan.«

Den eksisterende flåde består af syv skibe, hvoraf fem er ejet af FRS Iberia, og de resterende to er charteret.

FRS Iberia ventes i 2023 at omsætte for 1,0-1,2 mia. kr. og levere et driftsmargin før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 18-20 pct. DFDS vurderer, at der kan være plads til nogle forbedringer, men en større rentabilitetsforøgelse vil næppe ske i den nærmeste fremtid.

Læs også: 5 mulige vinderaktier: Sådan vil aktiechefen investere 100.000 kroner lige nu

Til spørgsmålet, om en vækst i EBITDA-marginen på op mod 10 pct.point er i vente, svarer topchefen:

»Jeg tror, at vi er lidt mere beskedne end det. Ruterne har været veldrevne af de nuværende ejere. Som vi nævner i meddelelsen, tror vi, at vi har nogle værktøjer, der kan anvendes, der bør øge profitabiliten.«

»Men for nuværende vil vi bruge tid på at lære forretningen at kende, og så vil vi komme med en mere fast prognose,« fortsætter Torben Carlsen og tilføjer, at man i DFDS er sikker på, at de nuværende marginer som minimum vil blive realiseret.

Historisk har FRS Iberia leveret en stabil vækst, hvis der ses bort fra modvinden under covid-19. Opkøbet rummer således ikke bare en attraktiv multiple for DFDS, men også et attraktivt udgangspunkt.

Over de seneste fem år har det opkøbte selskab leveret en tocifret vækst i fragtmængderne. Udgangspunktet har dog været lavt, pointeres det.

Læs også: Forvirringen er total: Har Novo Nordisk fået en anmærkning eller ej?

Opkøbet er finansieret gennem en blanding af lånefinansiering og brug af eksisterende likvide midler og øger DFDS' gældsfaktor til 3,0, hvilket er helt i toppen af selskabets egen målsætning. Alligevel vil DFDS om muligt kunne hæve sin gearing til over målsætningen for en kort tid, hvis en eventuel opkøbsmulighed præsenterer sig.

»Har I stadig plads til en transaktion af samme størrelse uden at skulle udstede nye aktier?,« spørger Dan Togo Jensen, der er analytiker i Carnegie, i forbindelse med telekonferencen.

»Det mener jeg, at vi har. Vores mål er at have en gearing på 2-3, men i særlige tilfælde kan vi gå over 3 i en kort periode, hvis der er tale om en forretningscase, der bringer os under 3 igen,« lyder svaret fra finansdirektør Karina Deacon.

»Denne transaktion gør ikke, at vi ikke kan gøre en tilsvarende transaktion i 2024, hvis det skulle være nødvendigt,« tilføjer hun.

Opkøbet af FRS Iberia sker til en pris på seks gange selskabets EBITDA i 2023. Baseret på den ventede driftsindtjening vil prisen lande i niveauet 1,08-1,44 mia. kr.

Læs også: Danske Bank: Disse 3 danske aktier ville du nok gerne have haft

Læs også: Populære danske aktier er gået markant tilbage: Det her kan du kigge efter for at undgå tab

.\˙ MarketWire