Henter kommentarer

Direktør i biotekeventyr: 'De store tegnebøger kommer vores vej'


Den danske biotekkomet Gubra ser gode muligheder i særligt en del af deres forretning. 

Det er meldingen fra Mads Blou, der er direktør i det danske selskab, som er eksploderet op på aktiemarkedet med 105 pct. de seneste tre måneder. 

»Som nævnt er vores strategi at lave partnerskaber, og vi ser et ryk, for der er rigtig mange pharma-selskaber, som vil inden for det her (fedme red.), og de har været ude af feltet i mange år,« fortæller Mads Blou, der gæstede tirsdagens udgave af Millionærklubben.

Han peger på, at de større selskaber, som ikke er kommet ind på fedmemarkedet i god tid, bliver nødt til at betale sig frem i køen, og det tror direktøren, at Gubra kan nyde godt af.

»Hvis du skal komme ind med en forlomme, som et af de større selskaber, så skal du ud og købe op eller lave partnerskaber,« fortæller han og tilføjer: 

»Jeg ser et ret stort potentiale i, at de store tegnebøger kommer vores vej.«

Det danske biotekselskab har to forretningsben: det første er udvikling af ny medicin, og det andet er CRO, der står for contract research organization, som betyder, at Gubra udfører kontraktforskning for andre selskaber.

Og dermed ligger Gubra rigtig godt, når det kommer til partnerskaber, som er en virkelig god forretning, fortæller Mads Blou.

»Der er rigtig, rigtig gode penge i partnerskaber. Det har vi en historik for, og det ser vi også ude i markedet, hvor der bliver lavet partnerskaber med rigtig mange nuller, så jeg synes, at vi har lagt os det rigtige sted.«

Gubra kommer af de engelske ord for mave og hjerne – gut og brain – og er valgt på baggrund af sammenhængen mellem de to. Selskabet har været børsnoteret i snart et år, og aktien er steget med over 155 pct. siden sin første dag på børsen.

Du kan høre mere om biotekeventyret i dagens udgave af Millionærklubben: