Henter kommentarer

Direktør i stor dansk bank stopper efter 34 år


Der er ændringer på vej i direktionen af Danmarks tredjestørste bank Sydbank.  

Direktionsmedlem og bankdirektør Bjarne Larsen fratræder sin stilling og bliver erstattet i direktionen af Sydbanks nuværende kreditdirektør Stig Westergaard. 

Han udnævnes til bankdirektør med ansvar for bl.a. kredit og compliance, fremgår det af en meddelelse torsdag. 

»Bestyrelsen har besluttet at ændre ved sammensætningen i direktionen. Vi har ønsket at gennemføre et skifte, med en ny person på den vigtige post som kredit og complianceansvarlig. Her har vi fundet, at Sydbanks nuværende kreditdirektør Stig Westergaard er et stærkt valg for området og banken. I bestyrelsen kender vi Stig Westergaard som en kompetent og meget behagelig samarbejdspartner,« udtaler bestyrelsesformand Lars Mikkelgaard-Jensen.

Ændringerne træder i kraft med det samme, fremgår det af meddelelsen. 

»Jeg vil benytte lejligheden til at takke Bjarne Larsen for hans store indsats for Sydbank, som har været præget af dyb faglighed for det vigtige kredithåndværk, som Sydbank i dag er kendt for i Danmark,« tilføjer bestyrelsesformand Lars Mikkelgaard-Jensen. 

Sydbanks direktion består herefter af administrerende direktør Karen Frøsig, bankdirektør Jørn Adam Møller og bankdirektør Stig Westergaard. Den 1. april 2024 tiltræder Mark Luscombe som bankdirektør med henblik på at overtage posten som adm. direktør efter en overgangsperiode. 

Det betyder også, at Karen Frøsig fratræder omkring sommeren 2024. 

Sydbank-aktien går tilbage med 0,6 pct. i dagens aktiehandel. 

Læs også: Kendt dansk forretningsmand sætter villa til salg til svimlende millionbeløb

Læs også: Dansk selskab vil fjerne sig fra børs