Henter kommentarer

Disse aktier har været 'usexede' – men investor ser vendingen forude


Aktier i lakseselskaber har været kursmæssigt usexede lige siden, at den norske stat begyndte at rasle med skattebøssen.

Men i 2024 eller 2025 vender det. 

Sådan lyder forudsigelsen fra Helge Larsen, investor og redaktør på Proinvestor, i tirsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

»Jeg beholder mine Bakkafrost, mine Mowi og mine Salmar-aktier. De tre selskaber fejler ikke noget, fordi efterspørgslen er enorm ude i markedet - man kan ikke producere laks nok til at dække efterspørgslen, så derfor sikrer man sig høje priser,« siger han og fortsætter:

»Så det er kun en overgangsperiode, hvor man har nogle problematikker på omkostninger, skatter og alt muligt andet. Det vender igen.«

Lakseselskaberne har haft deres at bokse med. Norge, som er en af verdens største lakseproducenter, varslede en skat på 35 pct. for lakseopdrættene i 2022. Udover det har sygdomme hærget dele af laksebestanden.

Skatten endte dog lavere end varslet, bemærker Helge Larsen, idet den norske lakseskat lyder på 25 pct.

»I 2024 eller 25 får vi vendingen, og så kan jeg se tilbage på et lille bump på vejen i de her laks, som jeg har haft siden 2010,« mener Helge Larsen.

Investoren tror på vendingen, fordi råvarepriserne i hans optik vil falde ned, hvilket giver lavere foderpriser til laksene. Samtidig påpeger Helge Larsen, at selskaberne har en masse gode laks til at yngle på liggende, og at man på sigt vil få styr på biologien, så bestandene ikke rammes af sygdomme.

Hør hele afsnittet med Helge Larsen her:

Læs også: Investor om særlig sektor: 'Jeg står og tripper for at købe'

Læs også: Lakseaktier styrtdykker – Her er forklaringen