Henter kommentarer

Eesea om Mærsk: Stærke udsigter for containervolumen i 2021


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Mærsk har haft god vind i sejlene i det seneste halve år, og udsigterne for containershippingmarkedet fortsætter med at være stærke i 2021.

Det viser en ny analyse af containermængderne, skriver Martime Executive, der pointerer, at markedet vinder meget af tabene fra starten af sidste år tilbage.

Data fra Eesea Blank Sailings Tracker viser, at rederiernes ruteplaner indeholder meget få aflyste sejladser i første kvartal 2021.

På de tre vigtigste øst-vest-handelsruter er mindre end 2 pct. af afgangene aflyst for februar og i øjeblikket er mindre end 1 pct. aflyst for marts. Det skal sammenlignes med 20 pct. aflyst sidste februar og mere end 9 pct. i marts.

Det fremhæves også, at meget få containerrederier har annonceret aflyste sejladser for andet kvartal. For et år siden var der tæt ved 15 pct. aflyste sejladser i perioden fra april til juni, skriver Martime Executive.

- I første halvår sidste år var aflyste sejladser en vidt brugt måde at styre kapaciteten under covid-19-krisen på, siger chef for Eesea, Simon Sundbøll, der fortsætter:

- Dette får nu skylden for den uventede stigning i fragtrater og betydelige forsinkelser i hele forsyningskæden. Der ser ud til at være indtryk af, at rederierne med vilje holder kapacitet tilbage for at skubbe fragtraterne op. Det ser vi ikke.

På de tre vigtigste øst-vest-ruter er den effektive kapacitet i januar ifølge Eesea steget med 7,6 pct. i forhold til den tilsvarende periode i 2020 med næsten det samme antal aflyste sejladser.

- Vi ser at rederierne tager al den tilgængelige charterede tonnage. Der er ingen ledig kapacitet tilbage, rederierne udskyder ophugning, og de første nye skibsordrer er endda blevet afgift, siger Simon Sundbøll ifølge Martime Executive.

Læs også: Sætter nyt 'aggressivt' kursmål på dansk aktiedarling

Læs også: Mærsk: Der eksisterer simpelthen ikke containere nok i verden

/ritzau/FINANS