Henter kommentarer

Efter dansk kursfald på 16 procent: 'Det viser aktiemarkedets nådesløshed'


Ambu-aktien dykkede fredag formiddag mere end 15 procent

Kursfaldet er dog for voldsomt, vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen. Børsnedturen kommer i kølvandet på, at Ambu torsdag efter børsluk kom med en nedjustering af forventningerne. Han forklarer de voldsomme udsving i medicoaktien med, at Ambu-aktiens prisfastsættelse.

»Den meget høje prisfastsættelse og de høje vækstforventninger tillader absolut ingen slinger i valsen og ingen afvigelse fra det forventede. Ingen. Overhovedet. Investorerne har en absolut nul tolerance og viser aktiemarkedets nådeløshed,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Ambu nedjusterer foventningerne

 

For ham at se havde et kursdyk på 6-8 procent imidlertid været mere »forventelig,« mens et kursfald på 16 procent ifølge ham er »ganske harsk«

»Havde Ambu været i stand til levere 18,5 procent, ville der formentlig ikke være sket noget med aktiekursen, hvis overhovedet noget. Hvis Ambu havde præciseret forventningerne til »øvre ende af interval« eller endda lidt over, ville aktien være steget,« lyder vurderingen fra Per Hansen.

Ambu forventer at lande en organisk vækst i 2022/21 på cirka 17 pct. mod tidligere 17-20 pct. Ambu vurderer samtidig, at driftsmarginen (EBIT) bliver på cirka 10 pct. Det dækker over

EBIT-margin er et udtryk for, hvor stor en del af omsætningen i virksomheden, der er tilbage, når selskabet har betalt sine driftsomkostninger.

Tidligere forventede medicoselskabet, at det ville lande på 11-12 pct.

Læs også: Forudser kurstæsk til dansk aktie

Se listen: Her er C25-bundskraberne i første halvdel af 2021