Henter kommentarer

Ekspert: Disse aktier er for billige


Kursfesten kan fortsætte blandt danske bankaktier i 2024.

Det vurderer Nicholas Rohde, bankekspert fra analysefirmaet Bankresearch, ifølge Børsen, der fremhæver, at  danske banker - målt på bankindekset OMX Copenhagen Banks - har givet et totalafkast på 17,7 pct., hvilket er mere end C25-indeksets 4,2 pct.

Læs også: Danske Bank-strateg: Sådan vil jeg investere 100.000 kr. lige nu

Trods stærk indtjening, er bankaktiernes kurs ikke så høj som forventet, hvilket indikerer et skjult vækstpotentiale. "Bankaktiernes kurs burde være højere med den nuværende indtjening," siger Rohde, der peger på, at internationale investorer muligvis endnu ikke har indregnet den danske økonomis styrke.

Men det er ikke alt rosenrødt. Rohde advarer om udfordringer, især hvis boligmarkedet presses af høje renter, da det kan påvirke bankernes gebyrindtægter. Frygten for en hård økonomisk landing er også en reel bekymring. Markedet er nervøst, understreger Rohde med henvisning til, at flere banker handles til under deres indre værdi.

At bankaktierne handler til under indre værdi betyder, som Euroinvestor tidligere har beskrevet, at markedsværdien af aktierne er lavere end virksomhedens beregnede faktiske værdi.

Denne indre værdi beregnes typisk ved at se på bankens samlede aktiver, gæld, indtjening og fremtidige indtjeningsmuligheder. Hvis markedsværdien er lavere end denne beregnede værdi, kan det indikere, at aktierne er undervurderet af markedet.