Henter kommentarer

Ekspert om vilde GN-rygter – Det er meget spekulativt


Det er ren og skær spekulationer, der sender GN Store Nord på himmelflugt tirsdag eftermiddag.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, der dækker aktien tæt.

Himmelflugten blev kickstartet på baggrund af en artikel fra mediet InsideBusiness. Mediet erfarer, at flere kapitalfonde og institutionelle investorerer lurer på at opkøbe GN Store Nord og rive den af børsen.

»Den kursstigning, vi ser, har sit udspring i den artikel og de efterfølgende spekluationer. Det er alt sammen meget spekulativt,« siger Søren Løntoft Hansen til Euroinvestor.

InsideBusiness skriver, at opkøberne til GN Store Nord vil »afnotere konglomeratet og sælge fra for dermed at maksimere værdien af virksomheden«. Det er dog ikke erfaringer, som har nået Sydbank.

»På vandrørene har jeg ikke hørt noget om et opkøb,« siger Søren Løntoft Hansen og fortsætter:

»Når det er sagt, kan man bare aflæse, at det er en GN Store Nord-aktie, som i den grad har fået tæsk, og værdiansættelsen er nede. Det er også det, der spekuleres i i artiklen, at værdiansættelsen er så langt ned, at det kan være interessant at købe GN.«

Det seneste år er GN Store Nords aktiekurs banket ned med 48 pct., mens aktien tirsdag eftermiddag er oppe med over 20 pct.

Søren Løntoft Hansen betoner, at der i markedet nok findes store købere, som kunne være interesserede i GN Store Nord. Men der er nogle »udfordringer« forbundet med et salg, fremhæver han.

Den største udfordring går ifølge analytikeren på, at investorerne nok vil kræve en temmelig høj pris for at give afkald på deres aktier, eftersom mange af dem sandsynligvis har købt aktierne til en højere kurs, end den ligger i nu.

Hvor sandsynligt er et opkøb efter din vurdering?

»Det har jeg svært ved at bedømme, for det berør på én artikel. I min optik er det hele meget spekulativt,« siger senioranalytikeren.

GN Store Nord vil ikke selv kommentere på rygter i markedet, skriver Bloomberg.

Læs også: MEDIE: Kapitalfonde står på lur til at købe GN Store Nord

Læs også: C25-aktie tordner op - stiger 23 pct.