Henter kommentarer

| Opdateret

Eksperter advarer mod råd fra amatører


 
I videoen kan du se, hvad den såkaldte Buffett Indicator dækker over.
Vis mere

Der er gået hyperinflation i de private investorers interesse for aktietips på de sociale medier, men det kan være farligt for dem, advarer eksperterne.

Det skriver Finans.

- Folk skal være på vagt overfor, at nogle meningsdannere også har en økonomisk interesse, som ikke altid kan være lige let at gennemskue, lyder det fra Mikael Bak, der er administrerende direktør i Dansk Aktionærforening, til Finans.

De ikke-professionelle kommer med tip på platforme som Tik Tok, Twitter, Reddit og Youtube, og især Wallstreetbets på Reddit er populært med 2 mio. brugere globalt. DKfinance har også 11.000 følgere på Reddit, mens Aktieporteføljen på Facebook har 88.000 fans, og eksempelvis har den private danske investor Daniel Pedersen knap 33.000 følgere på Youtube.

- Mit råd er at søge inspiration, hvor man kan komme i nærheden af det, men de selvlærte investorer er ikke altid lige gode til at fortælle om risikoen, advarer Andreas Østerheden, chefstrateg hos Nordea, desuden.

Og han bakkes op af sin chefstrateg-kollega i Nykredit Bank, som mener, at private investorer kan blive fartblinde, når markedet stiger hurtig gennem længere tid. Som de seneste måneder.

- Vi har fået en masse små investorer ind i markedet, som nu betyder noget for udviklingen i priserne, og som tror, at aktiemarkedet er ufarligt. Mange af dem er unge og er hoppet ind efter nedturen i marts. Det er gået alt for nemt for dem, siger Frederik Engholm.

Læs også: Kommentar: Software-as-a-Service hitter på First North

Læs også: Teknisk set: 3 aktier til den stabile portefølje

/ritzau/FINANS