Henter kommentarer

Eksperter er positive: Kan Novos-slankemiddel også kurere folkesygdom?


 
Hvad er valueaktier og hvad er vækstaktier? Bliv klogere her
Vis mere

Novo Nordisk' slankemidler Wegovy og Ozempic har taget verden med storm. Massevis af patienter med svær overvægt oplever fantastiske resultater, når de begynder at bruge midlerne.

Men nu begynder der også at komme meldinger om, at det ikke kun er appetitten hos patienterne, der bliver undertrykt.

Den amerikanske avis The New York Times har talt med flere eksperter og brugere af Ozempic, der fortæller om at de mister interessen for flere vaneprægede handlinger.

Det kunne for eksempel være at drikke alkohol.

»Det er helt bestemt noget jeg har hørt fra mange af mine patienter, oftest i en positiv sammenhæng,« siger Dr. Robert Gabbay, der er chef for forskning og medicin hos den amerikanske forening for diabetes, til The New York Times.

Læs også: Novo Nordisk indgår ny alliance

Herhjemme har TV 2 talt med Anders Fink-Jensen, der er overlæge ved Psykiatrisk Center København og klinisk professor på Københavns Universitet. Han er overordnet positiv overfor midlets påvirkning på alkoholafhængighed, men han mener, at der er behov for flere studier, før man kan konkludere at der er en sammenhæng:

»Jeg er meget positiv over for de første resultater. Jeg tror virkelig, at der er en effekt af disse lægemidler mod alkoholafhængighed,« siger han til TV 2.

Tanken om, at Ozempic muligvis kan modvirke alkoholafhængighed, skyldes semaglutid, som er det stof der findes i Ozempic og Wegovy. Semaglutid er med til at kontrollere insulin og blodsukkerniveauer, og det kan også påvirke de områder af hjernen, der styrer vores behov for mad.

Derfor vil forskere nu undersøge i studier, om stoffet også kan have samme effekt på alkohol. TV 2 skriver blandt andet, at Anders Fink-Jensen og en gruppe andre forskere vil begynde et studie, hvor man vil undersøge semaglutids effekt på overvægtige personer med alkoholafhængighed.

Se listen: Så stort potentiale ser analytikerne i de store danske aktier

Læs også: Se listen: Disse folketingspolitikere investerer – her er aktierne, de har købt