Henter kommentarer

Elon Musk overhaler Bill Gates som verdens næstrigeste


 

Den vilde aktieoptur hos elbilsproducenten Tesla betyder, at stifter Elon Musk nu er verdens næstrigeste. Her vælter han Microsoft-stifter Bill Gates af pinden på Bloombergs liste over milliardærer.

Den 49-årige iværksætter, der udover Tesla også har grundlagt rumfartsvirksomheden SpaceX, er nu 804 mia. kr. værd. Elon Musk er spurtet til tops på listen, og hans formue er vokset rekordhurtigt i 2020, hvor han er blevet 631 mia. kr. mere værd. Det er en højere stigning end nogen anden på Bloombergs liste over milliardærer. I januar lå han nummer 35 på listen, skriver Bloomberg.

I videoen ses udviklingen i markedsværdien pro anno hos FAANG-selskaberne. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Hovedårsagen er Tesla, der nærmer sig en markedsværdi på 500 mia. dollar, efter at aktiekursen er steget 524 pct. i år. Omkring tre fjerdedele af Elon Musks formue stammer fra Tesla-aktier.

Bill Gates ligger lige under Elon Musk med en værdi på 803 mia. kr. Den hovedrige erhvervsmand ville formentlig stadig være nummer to på listen, hvis det ikke var fordi, at han havde doneret så meget til velgørenhed. Siden 2006 har Bill Gates doneret 170 mia. kr. til Bill & Melinda Gates Foundation, skriver Bloomberg.

Der er stadig et stykke op til Amazons grundlægger, Jeff Bezos, der som verdens rigeste har en formue på 1,144 billion kr. ifølge Bloomberg.

Læs også: Tesla i ny rekord: Stiger svarende til Fords markedsværdi på én dag

Læs også: Dansk Tesla-rival debuterer på børsen: Nu er han blandt de rigeste danskere