Henter kommentarer

Elon Musk sælger Tesla-aktier for milliardbeløb


 
I videoen ovenfor kan du se mere om Nasdaq-indekset
Vis mere

Stifter og topchef i elbilseskabet Tesla, Elon Musk, har solgt Tesla-aktier for knap 5 mia. dollar.

Det skriver CNBC på baggrund af en finansiel indberetning onsdag aften.

I løbet af tirsdag og onsdag har Elon Musk solgt mere end 3,5 mio. aktier til en værdi på mere end 3,88 mia. dollar.

Tidligere på aftenen onsdag viste en anden indberetning, at Elon Musk har solgt en anden portion Tesla-aktier for knap 1,1 mia. dollar. Salget igangsatte han allerede 14. september i år.

Ifølge mediet har topchefen solgt ud dels for at udnytte aktieoptioner, men også for at opfylde skattemæssige forpligtelser.

I weekenden oprettede Elon Musk en afstemning på det sociale medie Twitter, hvor han spurgte sine følgere, om han skulle sælge 10 pct. af sine Tesla-aktier. Han lovede, at han ville følge resultatet af afstemningen.

Det skete med afsæt i et politisk forslag i USA om en såkaldt milliardærskat, der går på, at personer med aktiver på mere end 1 mia. dollar – svarende til 6,5 mia. kr. – beskattes ekstra. Forslaget omfatter også personer med en indkomst på mere end 100 mio. dollar – svarende til 650 mio. kr. om året.

»Note, jeg får ingen løn eller bonus noget sted fra. Jeg har kun aktier, og den eneste måde for mig at betale skat på er ved at sælge aktier,« skrev han i en bemærkning til sin afstemning.

57,9 pct. stemte for, at Elon Musk skulle sælge aktier, mens de resterende 42,1 pct. stemte imod.

Også Elon Musks bror, Kimbal Musk, har solgt ud af sine aktier i elbilselskabet. Dagen før Elon Musk oprettede sin Twitter-afstemning solgte han aktier for omkring 109 mio. dollar.

Ifølge CNBC ejer Elon Musk stadig mere end 166 mio. aktier i Tesla.

Læs også: Disney i tumult på børsen efter regnskab

Læs også: Tidlig pension? Så meget skal du spare op