Henter kommentarer

En aktie springer i øjnene: Her er de mest populære aktier i Folketinget


Politikerne på Christiansborg er glade for mange af de samme aktier, som øvrige danskere er.

Det er dommen fra den garvede investor Lau Svenssen, der er fast porteføljeforvalter i Euroinvestors podcast Millionærklubben.

Dommen falder, efter Euroinvestor har gennemtrevlet hvervsregisteret og ministrenes investeringer. På den måde har Euroinvestor indsigt i, hvilke aktier, der hitter blandt politikerne på Christiansborg.

Politikernes valg af aktier er »ikke overraskende,« lyder det fra Lau Svenssen. Èn aktie springer ham dog lidt i øjnene.

Sammenlagt har 17 ud af 188 folketingsmedlemmer, ministre og stedfortrædere oplyst, at de ejer aktier i børsnoterede selskaber. Ministre skal indberette deres investeringer, når de ejer aktier for mere end 50.000 kroner i et givent selskab. For de øvrige folketingsmedlemmer er grænsen 75.000 kroner.

Folketingets mest populære aktie er Novo Nordisk, som 9 folketingspolitikere har oplyst, at de ejer.

Politikerne har også et godt øje til aktierne i de dansk giganter Mærsk, Genmab, DSV og Danske Bank. Hver af de pågældende aktier ejes af fem folketingsmedlemmer.

Fire medlemmer har desuden Jyske Bank i porteføljen, mens tre ejer aktier i Vestas.

Lau Svenssen betegner politikernes investeringer som »almindeligt borgerligt«, hvor politikerne køber ind i store, etablerede danske selskaber.

Undtagelsen, som Lau Svenssen bemærker, er, at to folketingspolitikere ejer aktier i GreenMobility, der tilbyder delebiler.

»Det er en lille og ret uinteressant aktie, så derfor er det mest overraskende, at to politikere ejer den,« siger Lau Svenssen.

Her kan du se, hvilke aktier der er mest populære i Folketinget:

Læs også: Novo Nordisk skruer op for pengegave til investorerne

Læs også: Lau Svenssen: 3 langsigtede aktier i stedet for Novo-aktien