Henter kommentarer

En 'milliardstor indsprøjtning' er på vej til danskernes bankkonti


Skattestyrelsen er i dag fredag begyndt at udbetale overskydende skat for 2021.

I alt er der 19,9 mia. kr. på vej til 3,7 mio. borgere, der i løbet af 2021 har betalt for meget i skat, og i gennemsnit får hver af dem 5435 kr. tilbage.

Netop nu med stigende forbrugerpriser og usikkerhed, falder pengene på et tørt sted, lyder det fra Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

Læs også: Penge tilbage i skat? Sådan bør du bruge dem

»En milliardstor indsprøjtning er i dag gået ind på danskerens bankkonti i overskydende skat. I en tid med usikkerhed og forbrugerpriser som bevæger sig med højeste fart siden 1989, falder pengene på et tørt sted for nogle. Også selvom det er ens egne penge, som man har betalt for meget i skat sidste år, så luner det unægtelig i en tid, hvor mange dele i sit forbrug er blevet dyrere,« siger han i en kommentar.

I øjeblikket oplever danskerne de kraftigste prisstigninger i 33 år. Det betyder, at en børnefamilie i dag skal bruge 20.000 kr. mere end for et år siden for at opretholde det samme forbrug.

»De voldsomme stigninger er særligt drevet af højere priser på strøm, fødevarer, brændstof og gas. Vi forventer, at prisstigningerne ikke har toppet endnu, og de kommer til at blive endnu højere, før de igen bliver lavere,« skriver privatøkonomen.

Læs også: Trods rentestigninger og krig: Så meget er boligpriserne steget i år

Læs også: Elon Musk sendte kendt tech-aktie på himmelflugt – det mener analytikerne om aktien