Henter kommentarer

Endnu en dag malet i rødt: Her er det finansielle overblik onsdag

Foto: Jens B'ttner
Vis mere

Godmorgen og velkommen til dagens finansielle overblik.

Højere end ventet ISM-tal for industrien har de seneste dage presset markedsrenterne kraftigt op. Tirsdag var den kortvarigt oppe omkring 4,40 pct. 

»Det er det højeste niveau siden november sidste år, og det er næsten 0,6 procentpoint højere end for blot to måneder siden,« skriver Nordea i deres morgenrapport.

De høje markedsrenter fik de amerikanske aktier til at falde tungt tirsdag, og den negative stemning har spredt sig til Asien her til morgen, hvor vi i dag starter den finansielle overflyvning:

Kinesiske aktier falder tilbage her til morgen. Hang Seng-indekset med base i Hong Kong falder med 0,75 pct.

Japanske aktier handler også i rødt, når man kigger på det ledende Nikkei-indeks, som falder med knap 0,6 pct.

Europæiske aktier ser ud til at åbne fladt, når de europæiske markeder åbner om få timer. Futures for Stoxx 50-indekset, der består af 50 aktier i store europæiske virksomheder, indikerer ingen større ryk i indekset.

Amerikanske aktier tegner sig til at tage endnu en nedtur onsdag, når markedet åbner i eftermiddag. Futures for det tonegivende indeks S&P-500 og det teknologitunge indeks Nasdaq ser begge ud til at falde let med 0,1 pct., mens Futures for det industritunge Dow Jones-indeks ser ud til at falde med 0,12 pct.

Olieprisen stiger. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster tirsdag 85,2 dollar, mens den europæiske Brent-olie koster godt 89 dollar.

Prisen på olie følges nøje af investorer, fordi den kan give en idé om, hvordan verdensøkonomien klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Geopolitiske faktorer og produktionsbeslutninger kan påvirke udbuddet af olie. Hvis prisen på det sorte guld stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Guldprisen går en smule frem onsdag. Guld handles således til en pris på 2287 dollar pr. ounce.

Guldet er værd at følge, fordi guld opfattes af mange som en sikker havn i krisetider og har historisk klaret det godt i perioder med modvind på aktiemarkedet.

Kryptovalutaen bitcoin er faldet tilbage med 0,5 pct. det seneste døgn. Den digitale mønt koster nu 66.401 dollar.

Læs også: Danske investorer ejer aktier for 323 milliarder i syv amerikanske selskaber: 'Det er ikke helt off'

Læs også: Sydbank ser et aktiemarked på tynd is: 'Fundamentet for kursstigninger ser spinkelt ud'