Henter kommentarer

Er steget 43 pct. i år: Amerikansk storbank fremhæver dansk aktie som 'en af de billigste i sin sektor'


 

En af de største og mest populære danske aktier bliver nu fremhævet af en amerikansk storbank.

Bank of America ser nemlig medvind i retning af aktien i en dansk smykkeproducent. 

En aktie, der allerede er steget 43 pct. i år. 

Måske har du gættet, at det er Pandora-aktien, der er tale om. Aktien hos den danske smykkegigant får rosende ord med på vejen fra storbankens analytiker Ashley Wallace, der i en note fremhæver den som værende »en af de billigste aktier indenfor sektoren cyklisk forbrug«.

Det skriver finansmediet CNBC

Cyklisk forbrug dækker over en sektor på aktiemarkedet med selskaber, som producerer varer eller ydelser som ikke er absolut nødvendige for at overleve. Det kan være rejseselskaber, bilfirmaer, elektronikselskaber og luksusbrands. 

Pandora udvikler og sælger smykker over hele verden, men selskabet har hovedsæde ved Havneholmen i København. Selskabet har 32.000 ansatte på verdensplan. 

Læs også: Lau Svenssen om dansk aktie: 'Den er billig, og det er en vinder'

Bank of America-analytikeren løfter også sit kursmål for Pandora-aktien. Der er tale om den pris, som hun vurderer, at aktien skal mod indenfor 12 måneder. Kursmålet for Pandora-aktien lyder nu på 900 kr. per aktie. Det indikerer et muligt afkast på 27 pct. fra den nuværende pris på omkring 720 kr. per aktie. 

»Vi mener, at værdiansættelsen ikke afspejler Pandoras aktiehistorie, som fortsat vinder momentum takket være lanceringen af nye kollektioner, overkommelige prispunkter og styrke indenfor detail,« lyder det fra analytikeren ifølge CNBC. 

Det er dog ikke udelukkende Bank of America, der ser et potentiale i Pandora-aktien. 

Læs også: Pensionsgigant sender erstatning til 25.000 kunder efter fejl

Data fra finanstjenesten Bloomberg viser, at der er 21 analytikere, der dækker Pandora-aktien. Af dem har 10 en købsanbefaling, mens 10 har en hold-anbefaling.

Kun en af analytikerne har en negativ anbefaling – det er RBC Capital, der vurderer at Pandora-aktien vil underperforme i fremtiden. 

Analytikerne har tilsammen et gennemsnitligt kursmål på Pandora-aktien på 788,2 kr. Det indikerer et kurspotentiale på 10,5 pct. mod en kurs på 713,4 kr. per aktie tirsdag formiddag. 

Læs også: Ikke én analytiker anbefaler at sælge amerikansk tech-mastodont

Læs også: Aktiestrateg advarer mod udviklingen: De her aktier er sårbare – kan blive mindre værd