Henter kommentarer

Erfaren investor har købt dansk aktie: 'Den er klokkeklar'


 
Hvad er value-aktier og hvad er vækstaktier? Bliv klogere her
Vis mere

Michael Friis Jørgensen, der er porteføljeforvalter i Millionærklubben, har netop købt den danske aktie Zealand Pharma til sin millionærklub-portefølje.

Og det er der en helt særlig grund til, fortæller han i dagens udgave af Millionærklubben.

»Jeg synes den er klokkeklar,« siger Michael Friis Jørgensen i podcasten.

Årsagen til, at Zealand Pharma er røget ned i porteføljen, er nye tal for Zealand Pharmas nye produkt mod fedme. I et fase II forsøg viste produktet en vægtreduktion på 14,9 pct. hos personer med svær overvægt eller fedme.

»Det er godt nok fase-to data, og markedet så lidt skuffede ud over det i de første par dage, men når jeg sammenligner med nogle af Novos 42-ugers data og deres 50-ugers data, så synes jeg egentlig at vægttabet var nogenlunde det samme,« siger Michael Friis Jørgensen.

Læs også: Analytiker om kendt dansk aktie: Den er i høj grad undervurderet

Michael Friis Jørgensen vurderer nemlig, at der er stort potentiale i fedmemarkedet, som bliver vurderet til at stige markant de kommende. Særligt i USA vurderes markedet til at have stort potentiale.

»Så jeg har spurgt mig selv, hvor kan jeg lave det næste spil på det her marked og det er Zealand Pharma. De skal så ud med yderligere data henover sommeren på den her ADA, og det har jeg så købt mig lidt ind i,« siger Michael Friis Jørgensen i podcasten.

Millionærklubbens forvaltere investerer med et års horisont, og Michael Friis' investering er derfor forholdsvis kortsigtet, fortæller han.

Du kan se alle forvalterne i Millionærklubbens porteføljer hos Saxo Bank her.

Læs også: 7 lette råd: Sådan kommer du i gang med at investere

Se listen: Så stort potentiale ser analytikerne i de store danske aktier