Henter kommentarer

Erfaren investor har købt op i dansk børsraket: 'Er det dyrt? Ja, det er det, men det er nok ikke for dyrt'


Lau Svenssen, er med egne ord »hoppet på limpinden« og har købt op i det danske biotekselskab Gubra.

Den fortæller den erfarne investor, chefanalytiker i Svenssen & Tudborg og porteføljeforvalter i Millionærklubben i et interview med Euroinvestor. Det sker efter, at selskabets administrerende direktør Henrik Blou medvirkede i Millionærklubben tirsdag, hvor Lau Svenssen også var med. 

»Jeg må indrømme, at jeg måske overså den, da de gik på børsen sidste år. Og så må man jo finde ud af, om man har taget fejl, eller om man vurderer, at den bliver billigere igen. Jeg tror ikke, man kan sidde og vente på, at den her aktie kommer tilbage igen,« siger Lau Svenssen, der har købt aktien til sin private portefølje. 

Han overvejer dog også at købe aktien til sin portefølje i Millionærklubben, fortæller han. 

Læs også: Jyske Bank ser en god opkøbsmulighed: Kalder dansk selskabs nedtur en overreaktion

En af årsagerne til, at Lau Svenssen har købt op i Gubra-aktien er, at han tror, der ligger en værdi i selskabets viden om lægemidler: 

»Det er meget deres knowhow og viden om peptider, og dermed også fedme og alle de her relaterede sygdomme, jeg køber og betaler for,« siger Lau Svenssen og tilføjer: 

»Er det dyrt? Ja, det er det, men det er nok ikke for dyrt.«

Derudover holder Lau Svenssen også øje med selskabets pipeline af mulige lægemidler. Her har der blandt andet været fokus på selskabets potentielle midler mod fedme - blandt andet en amylin-analog som af analytikere vurderes til at have en værdi på mellem 815 mio. kr. og 1,2 mia. kr. Det har Finans omtalt

Læs også: Dansk aktie spås at blive 'stjerne på medicinalhimlen' - er steget 145 pct. i år

Amylin er et nyt muligt fedmemiddel, som adskiller sig fra de populære GLP- 1 midler ved blandt andet at produceres af en anden celletype. De nuværende fedmemidler som Ozempic og Wegowy fra Novo Nordisk bygger på GLP-1.   

»De taler om Amylin, som er noget andet end GLP-1, men som muligvis kan blive et meget stærkt produkt indenfor fedmebehandling. Men det er noget, der måske ligger fem år fremme,« siger Lau Svenssen, der påpeger, at det er »meget early days«. 

Endelig vurderer Lau Svenssen også, at Gubra er en mulig opkøbskandidat for større medicinalvirksomheder, der ønsker at komme ind på fedmemarkedet. 

»De er en mulig take-over kandidat, men spørgsmålet for de store virksomheder er prisen,« siger Lau Svenssen. 

Ved et opkøb betaler køberen typisk en signifikant præmie til de eksisterede aktionærer udover markedsprisen. Derfor kan investorerne komme til at tjene ved et salg af en virksomhed.

Gubra-aktien er steget med 125 pct. i år. Du kan læse mere om selskabet her, eller høre tirsdagens udgave af Millionærklubben, der blandt andet handler om Gubra i playeren nedenfor. Du kan se Lau Svenssens portefølje i Millionærklubben her