Henter kommentarer

| Opdateret

Europa ramt af brede kursfald


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Aktierne falder over en bred kam på det europæiske kontinent mandag formiddag.

Tyskland, Frankrig, Sverige, Storbritannien og Italien er eksempelvis alle ramt af brede kursfald.

Værst ser det ud i Sverige, hvor det toneangivende OMX30-indeks kort efter børsåbningen falder 1,18 pct. Det tyske marked er - målt på DAX-indekset - også i rødt. Indekset er nede med 1 pct.

Franske CAC40 er i rødt med et fald på 0,80 pct.

Et lignende billede ses blandt de engelske aktier, da det britiske FTSE 100-indeks er nede med 0,9 pct.  Også C25-indekset er i rødt. Det danske eliteindeks er nede med næsten 0,9 pct. I bunden af C25-indekset finder man rederigiganten Mærsk, cement- og mineudstyrsgiganten FLS og servicekoncernen ISS.

Hos Nordea bemærker chefstrateg Andreas Østerheden i en kommentar, at risikoen for et aktiedyk - en korrektion på mere end 5 pct - er væsentlig større end for blot seks måneder siden.

»Der tales fortsat meget om en mulig markedskorrektion, og det er klart et mere sandsynligt scenarie nu end for seks måneder siden, da mange af de faktorer, der har drevet markedet indtil nu, generelt vil miste kraft fremover,« forklarer Andreas Østerheden.

Læs også: Nordnet: 'Årsagerne til et aktiedyk står nærmest i kø'

Læs også: Sydbank: Danske selskaber har mistet momentum - det kan være et forvarsel