Henter kommentarer

| Opdateret

Europas dårligste aktie er dansk


Torsdagens dårligste aktie i det europæiske aktieindeks Stoxx 600 er dansk.

Aktien i IT-koncernen Netcompany er faldet 15,88 pct. torsdag. Det betyder, at den indtager en bundplacering i det toneangivende europæiske indeks Stoxx 600, som består af 600 aktier på tværs af Europa. Du kan læse mere om Stoxx 600 her.

Det voldsomme fald kommer ovenpå et regnskab, som selskabet netop er kommet med. Netcompany har ikke levet op til markedets forventninger, mener Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen. Det kan du læse mere om her.

Det næstdårligste selskab i torsdagens europæiske børshandel er det britiske medicinalselskab GSK PLC, som er faldet med 11,37 pct. Den tredjedårligste aktie er det franske medicinalselskab Sanofi, som er faldet med 8,78 pct.

Ser man på de sidste 12 måneder, ligger Netcompany ikke blandt de 10 dårligste aktier i Stoxx 600. Det gør et andet dansk C25-selskab. Ambu-aktien er faldet med 66,77 pct. de sidste 12 måneder, hvilket giver det en placering som den femtedårligste aktie i Stoxx 600.

Netcompany-aktien ligger torsdag eftermiddag med en kurs på 354 kr. Det er et fald på over 50 pct i forhold til kursen for et år siden.

Læs også: Investor om C25-selskab: Der kan være pengegave på vej

Læs også: Netcompany-aktien i uhyggeligt fald - det er der sket