Henter kommentarer

Facebook skifter navn – det mener analytikerne om aktien


På det seneste er det væltet ud med nyheder om Facebook.

Blandt andet har selskabet for få uger siden annonceret, at de vil hyre 10.000 medarbejdere i EU, der skal være med til at bygge en onlineverden. Senere dukkede en masse dårlige historier om selskabet op, der beskyldes for at være vidende om skadelige effekter på platformen uden at gribe ind.

Dernæst opstod der spekulationer om, at verdens største sociale medie ville skifte navn. Torsdag blev rygterne så opklaret, og topchef i selskabet, Mark Zuckerberg, kunne fortælle, at Facebook skifter virksomhedsnavn, og nu fremadrettet skal hedde 'Meta'.

Navnet kommer sig af den onlineverden, selskabet er ved at bygge, og som også bliver kaldt for et 'metaverse'. Altså en onlineverden, hvor mennesker kan agere i 3D-miljø. Det var tilbage i juli, at topchefen for første gang skitserede sin version for at skabe et metaverse, og første step er blandt andet at udvikle en app, hvor brugerne kan holde møder sammen virtuelt.

I samme omgang som navneskiftet blev offentliggjort, kom det også frem, at Facebooks aktie vil skifte ticker fra. 1. december til »MVRS« fra lige nu »FB«.

Men hvad mener analytikerne om selskabet, der blev grundlagt tilbage i 2004 i USA?

Blandt de 62 analytikere, der ifølge Bloomberg dækker aktien, er der bred enighed om, at Facebook er et godt køb. I hvert fald har 51 af analytikerne en købsanbefaling. Otte har en holdanbefaling, mens blot tre har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så vurderer de, at der er mulighed for, at Facebook-aktien vil fare afsted med 26,5 pct. Dermed vil aktien koste 401 dollar. I dag før handlen i på Wall Street er skudt i gang, skal man af med næsten 317 dollar for at blive aktionær.

Den mest positive overfor aktien er børsmæglerhuset Monness, Crespi, Hardt & Co., Inc., der har et kursmål på 500 dollar samt en købsanbefaling. Omvendt er man hos den franske finans- og bankkoncern Société Générale ikke helt opstemt over aktien. Her har man det laveste kursmål, der lyder på 250 dollar, og en sælg-anbefaling.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.