Henter kommentarer

Fagforening bakker op om dansk sympatikonflikt mod Tesla


Hos fagforeningen Dansk Metal bakker man op om 3F's varslede sympatikonflikt mod Tesla.

Det er 3F's afdeling 3F Transport, der for at vise sin støtte til den svenske fagforening IF Metall, tirsdag sendte en sympatikonfliktvarsel til Dansk Arbejdsgiverforening.

»Tesla skal selvfølgelig ikke have mulighed for at omgå de konfliktværktøjer, de har i Sverige ved at sende deres biler igennem Danmark til Sverige. Derfor bakker vi fuldt ud op om 3F’s sympatikonflikt på transportområdet,« udtaler Dansk Metals næstformand René Nielsen tirsdag aften.

Han mener, at det er et problem, at der kommer selskaber til Danmark for at drive virksomhed, men som modsætter sig, at der skal være overenskomster.

»Det undergraver den danske model – og på lang sigt er det jo en trussel mod vores løn- og arbejdsvilkår i Danmark,« tilføjer formanden.

Den svenske fagforening IF Metall har været i konflikt med Tesla i mere end en måned. Konflikten handler om, at fagforeningen gerne vil have Tesla til at at indgå overenskomst for de ansatte på selskabets værksteder.

Som tidligere omtalt, har der også i Sverige været flere sympatistrejker. 

Det betyder, at havnearbejdere, elektrikere og postarbejdere ikke vil udføre arbejde relateret til Tesla. Særligt de postansattes strejke har fået Elon Musk til at se rødt – der kan nemlig ikke leveres nummerplader til Tesla-biler, når de strejker, og derfor kan ingen nye Tesla'er tages i brug på den anden side af Øresund.

Konfliktvarslen fra 3F betyder, at 3F Transport om 14 dage vil sikre, at eksempelvis havnearbejdere og chauffører ikke vil modtage og transportere Tesla-biler, der skal til Sverige. Derudover bliver alle medlemmer af 3F Transport omfattet af sympatikonflikten.