Henter kommentarer

'Fantastisk', 'kvalitet 'og 'stort potentiale': Det ser dansk milliardforvalter i 4 kendte aktier


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Særligt fire danske aktier fremhæves for deres langsigtede kurspotentiale.

Det er Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning, der ser et lys i udvalgte C25-aktier i Millionærklubben tirsdag. Den professionelle investor har en kerne i porteføljen, som man ikke kunne finde på at skille sig af med, fortæller han. Det gælder blandt andre C25-selskaber som Novo Nordisk, Coloplast og Novozymes.

Hvis han skulle fremhæve en række danske aktier, som han ville investere i med en tidshorisont på 5-10 år, ville han vælge nedenstående:

Novo Nordisk
Det danske medicinalselskab Novo Nordisk, der har specialiseret sig inden for diabetes og fedme, er med hans ord et »fantastisk« selskab, der emmer af kvalitet fra øverste skuffe. Hvis Novo Nordisk kan løse sine kapacitetsudfordring med fedmemidlet Wegovy i USA, er der mere at komme efter kursmæssigt, vurderer Lars Hytting.

Danske Bank
Danske Bank befinder sig midt i noget, der minder om en turnaround, en 'turn back on', vurderer Lars Hytting. Han opfatter Danske Bank-aktien som en form for obligation, der ifølge ham derfor »skal ligge og give 5-6 pct. om året.«

»Danske Bank-aktien er noget, der for den langsigtede investor kan blive rigtig fornuftig,« udtaler han i podcasten.

ISS
Den danske servicekoncern ISS er i gang med en transformation – en turnaround – der er kommet rigtig langt. Det er efter en lang periode, hvor selskabet ifølge Lars Hytting ikke havde styr på forretningen – fra toplinjen og ned til bundlinjen. Med topchef Jacob Aarup-Andersen har ISS fået en mand i spidsen, som i aktiechefens optik er meget »kompetent og inspirerende.«

GN Store Nord
Det danske høreapparatselskab GN Store Nord er et af de danske C25-selskaber, som den danske kapitalforvalter ser et »stort potentiale« i, og som han fremhæver for sin »kvalitet«. Han lægger vægt på, at selskabets ordrebog er »solid«, og at GN for ham at se er mere innovativ end eksempelvis konkurrenten Demant. Kapitalforvalteren har begge selskaber i porteføljen.

»Jeg synes, at GN-aktien ser rigtig interessant ud, hvis man kan se udover de kortsigtede udfordringer, som høreapparatselskabet har,« udtaler han i podcasten. Det kan du læse mere om her.

Den danske kapitalforvalter fokuserer på nordiske og danske aktier og har mere end 17 mia. kr. under forvaltning. Den danske kapitalforvalter er igennem sine forskellige fonde investeret i omkring 100 forskellige aktier.

Millionærklubben åbner endnu engang dørene og inviterer til Lytternes Dag – live med publikum – hvor du kan møde Millionærklubbens porteføljeforvaltere, Lau Svenssen og Mads Christiansen samt Michelle Nørgaard, aktiestrateg i Handelsbanken. Læs mere her.