Henter kommentarer

Female Invest skal rejse syv millioner: 'Reel mulighed for at miste alle sine penge'

Anna-Sophie Hartvigsen - Partner i Female Invest
Anna-Sophie Hartvigsen - Partner i Female Invest Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

Investorforretningen Female Invest vil rejse syv millioner kroner fra deres medlemmer ved at sælge ud af forretningen. 

Det gør de ved at starte en crowdfundingkampagne, bekræfter medstifter Anne-Sophie Hartvig i podcasten 'Kvinde kend din kurs'. 

Læs også: Risiko for kursfald: Ugens vigtigste begivenhed kan udløse markante udsving på markedet

Crowdfunding er måde at rejse penge på blandt almindelige mennesker. I tilfældet med Female Invest sælger virksomheden - der ikke er børsnoteret – unoterede aktier i virksomheden. 

Men det er ifølge Anne-Sophie Hartvig ikke helt uden risiko.

»Når man investerer i crowdfunding, er der klart en reel mulighed for at miste alle sine penge. Mellem 80 og 90 procent af startup-virksomheder lukker indenfor fem år, og vi er så småt ved at være ude over de fem år,« siger hun.

I Danmark er aktie-crowdfunding ikke lovlig. Derfor lancerer Female Invest investeringsrunden fra deres kontor i London. 

Her spænder dansk lovgivning ben for at små virksomheder kan komme godt i gang, fortæller brancheorganisationen Dansk Erhverv til Finans.

»Aktiecrowdfunding er en helt vild god mulighed for iværksættere at rejse risikovillig kapital på. Så det er ærgerligt, at vi ikke har ændret lovgivningen i Danmark,« siger Sine Linderstrøm, chef for iværksætteri i DI.

Det er muligt at investere i virksomheden fra 10. juni, men allerede nu kan medlemmer registrere sig som interesserede investorer. 

Female Invest er en medlemsbaseret abonnementvirksomhed, som hjælper kvinder med økonomiske råd. De har medlemmer i 125 lande.

Artiklen er oprindelig udgivet hos B.T.

Læs også: Boligredaktør: Stop jer selv – I stikker boligejerne blår i øjnene

Læs også: Børshus ser stort potentiale i dansk aktie