Henter kommentarer

Finanstilsynet advarer danskerne mod bestemt adfærd - konsekvensen kan være fængsel


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor. Her er spørgsmålet ‘Hvad er P/E-værdi?’
Vis mere

Hos Finanstilsynet advarer man nu investorer mod en bestemt adfærd, der kan ende med at give fængselsstraf.

Det sker i en pressemeddelelse, hvor den finansielle vagthund skriver, at den oplever et stigende antal sager, hvor investorer foretager mange små kurspåvirkende handler.

Det kan eksempelvis være handler for mindre end 100 kr., og hvor det fremstår, som om at formålet med handlen alene er at flytte kursen på aktien.

Små købsordre er ifølge tilsynet en indikation på, at investoren ikke køber for at øge en aktiebeholdning, men for at hæve kursen.

Læs også: Dansk kapitalforvalter holdt øje med aktien i flere år - nu har de slået til

»Markedsmanipulation, bevidst eller ubevidst, skader tilliden til markederne. Derfor er det vigtigt, at investorerne følger reglerne, så vi har transparente og troværdige markeder,« udtaler Anders Balling, underdirektør for Finanstilsynets kontor for kapitalmarkedsanalyse, i meddelelsen.

De køb, der kan opfattes som mistænkelige, bliver som regel identificeret i bankernes markedsovervågning og indberettet til Finanstilsynet, der har data på alle handler med danske værdipapirer.

Har Finanstilsynets undersøgelser bekræftet en mulig mistanke, bliver investoren politianmeldt.

Læs også: Trods talrige prishug: Tesla forventer bedre indtjening

Læs også: Lau Svenssen: 5 danske aktier, jeg ville købe lige nu, hvis jeg skulle investere 100.000 kr.