Henter kommentarer

Flere årtiers spørgsmål besvaret: Her er Buffetts afløser


 
Hvad er Buffett Indicator’en? Det kan du få svaret på i videoen ovenfor.
Vis mere

Endelig er der sat navn på, hvem der skal afløse den navnkundige investor og mangemilliardær Warren Buffett, når han en gang slipper tøjlerne som topchef for investeringsselskabet Berkshire Hathaway.

Det bliver nemlig 58-årige Greg Abel, mangeårig direktør i investeringskonglomeratet, der skal tage skridtet op til det øverste trin på trappen.

- Direktørerne er enige om, at hvis noget skete med mig i aften, så ville det blive Greg, som tog over i morgen tidlig, sagde Warren Buffett mandag til tv-stationen CNBC.

- Vi har rent faktisk altid været enstemmigt enige om, hvem der skulle overtage den næste dag.

Det er dog ikke lige nu, at det sker, for Warren Buffett er jo stadig kun 90 år gammel og har altså endnu ikke tænkt sig at gå på pension.

Canadiske Greg Abel har arbejdet i Berkshire Hathaway i mange år, og lige nu er han chef for alle de virksomheder, koncernen ejer uden for forsikringsbranchen, herunder den store energiforretning.

- Han er skabt af firmaet, han er med i firmaet, og han ved, hvordan Warren har arbejdet, kommenterer Thomas Russo, administrerende partner i Gardner, Russo & Quinn, der har været aktionær i Berkshire Hathaway i mange år og for tiden har for mere end 1 mia. dollar i selskabet, over for The Wall Street Journal.

Warren Buffett jokede i weekenden, i forbindelse med den årlige generalforsamling i Berkshire Hathaway, omkring sin egen og hans højre hånd Charlie Mungers alder. Charlie Munger er nemlig 97 år.

- Folk taler om den aldrende ledelse i Berkshire, og jeg antager altid, at de taler om Charlie, sagde Warren Buffett lørdag ifølge Yahoo! Finance, men tilføjede så, mens Munger klukkede:

- Om tre år vil Charlie aldres med 1 pct. om året. Ingen aldres mindre end Charlie. Nogle af de her nye selskaber har chefer på 25 år. Deres ledelse ældes med 4 pct. om året.

Warren Buffett har været topchef i Berkshire Hathaway i mere end 50 år, og for ti år siden slog han fast, at hans søn, Howard Buffett, til sin tid skal overtage hans rolle som formand for bestyrelsen.

Læs også: Warren Buffett med vigtig påmindelse: Tænk godt over den her liste

Læs også: Warren Buffett solgte ud af kendt aktie - erkender nu sin fejl

/ritzau/FINANS