Henter kommentarer

Flere biler får adgang til Teslas superladere


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

General Motors vil tilpasse sine elbiler til at kunne bruge Teslas ladestandere. Beslutningen kommer, efter at Ford har besluttet det samme.

Det skal bringe industrien tættere på en ladestandard i USA, skriver Bloomberg News.

Meldingen kommer fra General Motors' administrerende direktør, Mary Barra, der på det sociale medie Twitter, som er ejet af Tesla-topchef Elon Musk, oplyste, at bilproducentens elbiler i fremtiden vil have adgang til Teslas 12.000 Supercharger-ladestandere.

- Dette samarbejde er en afgørende del af vores strategi og et vigtigt skridt mod hurtigt at udvide adgangen til hurtigere ladere for vores kunder, lyder meldingen fra Mary Barra.

- Det vil ikke bare hjælpe til at gøre omstillingen til elektriske biler mere gnidningsfri, men det vil også bringe industrien tættere på én nordamerikansk ladestandard, fortsætter hun.

General Motors' biler vil få adgang til ladestanderne fra 2024 gennem brugen af en omformer. Fra 2025 venter selskabet en produktion på 1 mio. elbiler, der vil være bygget til Supercharger-ladestandene.

Aftalen med General Motors er "endnu en sejr for Tesla", skriver analytiker Mark Chadwick fra Smartkarma i et notat ifølge Bloomberg News.

- Positivt hele vejen igennem og vil hjælpe med yderligere at cementere Teslas elbildominans, vurderer han.

Nyheden smitter positivt af på Tesla-aktien, der i formarkedet går frem med 4,6 pct. og dermed har lagt over 34 mia. dollar til markedsværdien.

General Motors stiger samtidig 3,5 pct. i det amerikanske formarked.

Aftalen gør til gengæld ondt på aktien i Evgo, som General Motors tidligere har indgået et joint venture med for at øge udbuddet af elladestandere i samarbejde med Pilot. General Motors er nu i forhandlinger med de to partnere om at tilslutte sig Teslas netværk.

Evgo taber 4,1 pct. i formarkedet.

.\˙ MarketWire