Henter kommentarer

Flere stigninger i sigte: Her er fredagens finansielle overblik


Godmorgen og velkommen til ugens sidste finansielle overblik.

Det er dagen derpå efter chipkæmpen Nvidia løb med al opmærksomheden.

Det amerikanske selskab præsenterede regnskab onsdag efter børsluk, og de friske tal kvitterede investorerne ved at sende aktien op med 16,4 pct. Dermed er Nvidia-aktien alene i år banket frem med mere end 63 pct.

Nvidia-euforien smittede af på den øvrige handel, hvilket resulterede i den bedste aktiedag i mere end et år, når man kigger på de vigtige indeks Nasdaq og S&P 500. Læs mere om det her.

Læs også: Vild udvikling - bedste dag i mere end et år

En smule af den gode stemning fra gårsdagens handel ser ud til at fortsætte fredag.

Vi starter den finansielle overflyvning i Asien:

Japanske aktier hverken stiger eller falder. Der er nemlig national helligdag i landet, og derfor er den japanske børs lukket.

Til gengæld er de kinesiske aktier farvet i rødt. Hang Seng-indekset, der hører hjemme i Hong Kong, taber 0,2 pct. fra morgenstunden dansk tid.

På den anden side af Atlanten står de amerikanske aktier til at stige beskedent, når børshandlen senere i eftermiddag går i gang. Futures for Dow Jones og S&P 500 indikerer stigninger på lige omkring 0,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq ventes at handle fladt.

Læs også: Hans formue er eksploderet

Hjemme i Europa er der også minimale stigninger i sigte for de europæiske aktier – således indikeres Stoxx 50 at handle lige over plusset. Stoxx 50-indekset består af 50 aktier i store europæiske virksomheder.

Olieprisen falder en smule. Det gælder både den amerikanske WTI-olie, der handles til 78,25 dollar pr. tønde, og den amerikanske Brent-olie, der koster 82,34 dollar pr. tønde. Dermed er prisen på de to olietyper faldet cirka 0,1 pct. det seneste døgn.

Guldprisen er hverken steget eller faldet det seneste døgn. En ounce af det gyldne metal koster lige nu 2.025 dollar. Det seneste år er guldprisen steget knap 11 pct.

Den mest etablerede kryptovaluta bitcoin falder 0,7 pct. og koster fredag morgen 51.192 dollar.

Læs også: Sønderbombet aktie stiger voldsomt: Økonom peger på særlig årsag

Læs også: Milliardforvalter om regnskabsaktuel C25-aktie: »Hamrende billig«