Henter kommentarer

FLS fastholder forventningerne til udviklingen


Mineforretningen udvikler sig stabilt, mens cementbranchen er påvirket af den økonomisk udvikling.

Det flugter med den udvikling, som FLSmidth tidligere i år har forventet, og selskabet fastholder derfor forventningerne til, hvordan det vil gå fremadrettet. Det er på trods af, at overskuddet de seneste måneder var overraskende stort hos ingeniørkoncernen FLSmidth.

Læs også: Dansk rederi-aktie i vildt udsving

Det fremgår af friske regnskabstal fra den danske ingeniørkoncern FLSmidth, der har specialiseret sig inden for cementbranchen og udstyr til mineindustrien.

»Vores Mining Service-forretning fortsatte med at vise en god udvikling, og mineservice-markedet forblev stabilt med en god tilgang af kundehenvendelser. Mens markedet for mineprodukter i sagens natur er mere volatilt, oplevede vores Mining Products-forretning god vækst i både ordreindgang og omsætning i kvartalet,« bemærker FLS-topchef, Mikko Keto i en kommentar til regnskabet.

»Vores cementforretning er fortsat negativt påvirket af den generelle nedgang i efterspørgslen, og vi fortsætter med at tage de nødvendige skridt for at forbedre den langsigtede rentabilitet, herunder en betydelig rettighedsstørrelse af organisationen,« tilføjer han.

Læs også: Stort dansk selskab advarer: Fyringer på vej

Udviklingen for tredje kvartal endte således::

- Omsætning på 5723 mio. kr.  mod 5621 mio. kr. i samme periode sidste år. Analytikerne havde ventet en omsætning på 5866 mio. kr.

- En EBITA-margin på 8 pct. I samme periode sidste år lød tallet på 5,9 pct.

- Overskuddet endte på 272 mio. kr. mod 162 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Analytikerne havde ifølge Bloomberg ventet et overskud på 185 mio. kr.

FLS præciserer tabet i den del af forretningen, der ikke er kerneforretning. FLS havde tidligere forventet et tab i spændet 250-350 mio. kr. FLS forventer nu et tab på 300-350 mio. kr. 

FLS-aktien er steget 30 pct. i løbet af de seneste 12 måneder. Aktiekursen har dog været præget af store udsving og i løbet af de seneste tre måneder er FLS-aktien faldet mere end 18 pct.

Læs også: Jyske Bank: Denne elbil-aktie vil vi hellere have end Tesla

Læs også: Lau Svenssen om dansk rederiaktie: Tror den kan stige endnu mere