Henter kommentarer

FLSmidth afslører udbytteplaner


FLSmidth har netop præsenteret årsregnskab for 2023.

Flere af tallene er allerede kendte, da ingeniørkoncernen i slutningen af januar offentliggjorde foreløbigt regnskab.

Dog løfter selskabet nu sløret for, hvor meget de vil udbetale i udbytte til aktionærerne.

FLSmidth foreslå at udbetale 4 kr. i udbytte pr. aktie. Det er mere end sidste år, hvor FLS udbetalte 3 kr. i udbytte pr. aktie.

Det samlede foreslåede udbytte løber op i 231 mio. kr.

Aktionærerne har også fået indblik i nettoresultatet. Det lander på 491 mio. kr. Det er en del mere end de 352 mio. kr., FLSmidth præsterede året forinden.

I løbet af det forgangne år har industrikoncernen omsat for lidt over 24,1 mia. kr. 

Det er 10 pct. mere end i 2022 og på linje med analytikernes forventning, viser estimater fra finanstjenesten Bloomberg.

Læs også: NKT lander 'rekordhøj ordreindgang'

Omsætningen, som også er kendt som toplinjen, dækker over et selskabs samlede omsætning eller indtægter, som kan stamme fra salg af varer eller ydelser, investeringsindtægter eller andre kilder.

Driftsresultatet (EBITDA) lander på lige godt 1,8 mia. kr., hvilket er det samme, som analytikerne havde sat næsen op efter.

EBITDA er et tal for driftsresultatet. Driftsresultatet udtrykker, hvor effektiv virksomheden er til at drive selve forretningen. Det rene driftsresultat er EBIT, mens EBITDA er når man ikke fratrækker udgifter til nedskrivninger og afskrivninger.

For selskabets minedriftsdivision steg ordreindgangen med 3 pct. i løbet af 2023, mens lønsomheden inden for cementforretningen resulterede i en forbedret EBITDA-margin på 6,7 pct.

»2023 har været endnu et dynamisk år for FLSmidth, hvor vi fortsat har leveret på vores centrale transformationsaktiviteter. Drevet af den hårde arbejde fra alle vores dedikerede medarbejdere har vi fortsat med at forbedre vores forretningspræstationer midt i et konstant skiftende forretningsmiljø,« lyder det fra topchef Mikko Keto i forbindelse med regnskabet.

I år venter FLSmidth at omsætte for mellem 20 og 21,5 mia. kr.

Millionærklubben byder d. 21 marts indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Der er kunstig intelligens på programmet, hvor eksperterne dykker ned i hvilke muligheder og risici, der ligger i de nye teknologier, for meget af AI-debatten er præget af ‘hype’, og hvor meget af reel udvikling? Det debatterer Millionærklubbens faste vært Bodil Johanne Gantzel med Bent Dalager, partner og Nordic Head of New Tech hos KPMG, Michael Friis Jørgensen, aktiechef hos HC Andersen Capital og porteføljeforvalter i Millionærklubben samt Anders Bæk, civilingeniør og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Køb dine billetter her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: FLSmidth bekræfter foreløbige tal og afslører udbytteplaner

Læs også: Aktiechef: Den seneste tid har været »usædvanlig« - men det kan snart vende