Henter kommentarer

Før regnskabet: Zealand Pharma i vild optur - det mener analytikerne om aktiens fremtid


Zealand Pharma har haft en fantastisk dag på børsen. 

Aktien er steget med over 30 pct. i dagens børshandel.

Det skete efter, at Zealand Pharma mandag morgen udsendte nye lovende data om sin kommende fedmekandidat Survodutide. Det kan du læse mere om her

Tirsdag kommer selskabet med friske regnskabstal

Læs også: Nordnet: Det har været den danske aktieraket

Siden årets start er aktien steget med knap 80 pct.

Men hvad er udsigterne for aktien nu?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere mener om biotek-aktien, så ser de efter dagens kurseksplosion et fald i aktien.

Der er ifølge Bloomberg 8 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 7 en købsanbefaling, mens 1 analytikere har en hold-anbefaling. Ingen af analytikerne har en sælg-anbefaling på aktien.

Læs også: C25-direktør køber aktier for lige godt 1,5 mio. kr.

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så vurderer de, at Zealand Pharma-aktien kan bevæge sig ned i 438,13 danske kroner. Det indikerer et kurspotentiale på -23,8 pct.

Blandt dem, der er mest positive over for Zealand Pharma-aktien, finder man Nordea der har en købsanbefaling og et kursmål på 570 danske kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man børshuset Carnegie Group, der har en købsanbefaling og et kursmål på 382 danske kroner.

Læs også: Dansk aktie banker resten af Europa

Læs mere: Nyt fra dansk fedmekandidat: 'Potentiale til at blive best-in-class'