Henter kommentarer

For 15 år siden blev benene slået væk under finansverdenen


 

I dag er præcis 15 år siden, at den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers måtte dreje nøglen om den 15. september 2008. 

For mange betragtes krakket som startskuddet til Finanskrisen, der i de efterfølgende år hærgede verdensøkonomien.

Og lige præcis Lehman Brothers' konkurs og Finanskrisen var i fokus i onsdagens afsnit af Euroinvestors podcast, Millionærklubben.

Læs også: 4 mulige vinderaktier: Kendt aktie har en 'helt ufattelig lav værdiansættelse'

I studiet var blandt andet chefredaktør for BT og Euroinvestor, Simon Richard Nielsen, der på daværende tidspunkt var finansredaktør på Dagbladet Børsen. 

»Jeg kan huske, at jeg havde en oplevelse af, at jeg forlod Dagbladet Børsen og gik ud i virkeligheden efter at have siddet og kigget på Bloomberg-skærmen og skrevet 17.000 artikler, om hvor forfærdeligt det hele er,« siger han i afsnittet.

»Så kom man ud på gaden, og så render folk rundt og smiler og går på cafe og restaurant og har indkøbsposer under armen. De har været ude og shoppe. Og jeg har sådan en underlig fornemmelse: hvad fanden er det, I laver? Jeg havde lyst til at råbe af alle folk og sige: Er I klar over, hvad der foregår?« tilføjer han.

Læs også: Christian arbejdede 100 timer om ugen. Men ét øjeblik hos lægen ændrede alt

I studiet er som sagt chefredaktør for BT og Euroinvestor, Simon Richard Nielsen, tidligere direktør i Finanstilsynet Jesper Berg og Michael Friis Jørgensen, der er aktiechef i H. C. Andersen Capital og fast porteføljeforvalter i Millionærklubben.

Alle tre havde dengang stillinger, hvor de kunne mærke krisens påvirkning. 

Du kan høre de tre mænds fortællinger fra finanskrisen, og hvad vi har lært af krisen i afsnittet herunder:

Læs også: Fremhæver 'meget meget billig' aktie: »Analysen giver grønt signal«

Læs også: Tech-investor ser rigtig gode muligheder i en af »fremtidens vigtigste teknologier«