Henter kommentarer

Forfølger aggressiv strategi: 'Vi har en hitrate uden sidestykke'


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Selv om Genmab erkender sit nederlag i voldgiftssagen mod partneren Janssen Pharmaceuticals og må se royaltybetalinger fra salget af Darzalex tørre tidligere ud, så får det ikke topchef, Jan van de Winkel, til at skrue ned for Genmabs ambitioner eller udviklingsindsats i de kommende år. Måske snarere tværtimod.

Det sagde han onsdag på en telekonference for analytikere efter regnskabet for første kvartal, hvor Genmab meddelte, at det anerkender afgørelsen, der faldt i april.

Her afgjorde en voldgiftsret, at Genmabs royaltyindtægter fra Darzalex udløber med selskabets egne patenter i slutningen af 2020'erne og starten af 2030'erne, og ikke når de relevante patenter under Janssens ejerskab stopper med at yde beskyttelse i midten af 2030'erne.

Læs også: Se listen: 75 spændende kvalitetsaktier

- Indflydelsen på vores strategi bliver minimal, lød det fra Jan van de Winkel på telekonferencen.

Han pegede på, at Genmab i forvejen følger en aggressiv udviklingsstrategi ikke mindst for lægemiddelkandidaten, Epcoritamab, der udvikles i samarbejde med Abbvie.

- Og Epcoritamab bliver en væsentlig svingfaktor i den tidlige del af 2030'erne i forhold til at sikre den samme vækst, som vi opbygger i øjeblikket med den kraftige stigning i den tilbagevendende del af omsætningen, sagde Jan van de Winkel.

Han fremhævede desuden, at Genmab har flere spændende projekter med bispecifikke antistoffer kørende sammen med partneren Biontech. Og oven i vil Genmab stadig udbygge sin pipeline hastigt med endnu flere skud på mål i de kommende år.

Læs også: Efter 11 år med 'køb'-anbefaling - råder nu til ikke at handle dansk aktiedarling

- Vi vil øge antallet af IND-ansøgninger per år i de kommende år. Det er det, vi har været usædvanlig gode til i Genmab: At skabe meget gode lægemiddelkandidater. Vi har en hitrate uden sidestykke i forhold til de lægemiddelkandidater, vi trækker ind i klinikken, og som stadig udvikles sammen med vores partnere, sagde Jan van de Winkel.

"IND" står for "Investigational New Drug" og drejer sig om ansøgninger til at gennemføre forsøg i mennesker.

- Over 50 pct. af de lægemiddelkandidater, vi har trukket ind i klinikken, er stadig i aktiv klinisk udvikling, og fem af dem er på markedet. Flere af dem er på vej til at blive blockbustere og multiblockbustere. Så det er en god hitrate, og jeg tror også, at vi bliver endnu bedre til det, ikke dårligere.

Senere i år vil Genmab så løfte lidt af sløret for, hvad der kan være på vej.

- Vi vil i år dele data fra nogle af de tidlige programmer, og jeg tror, at de alle kan medvirke til, at vi forsætter vækstraten, som er nødvendig fra starten af 2030'erne og til slutningen af 2030'erne. Jeg tror ikke, at afgørelsen i voldgiftssagen ændrer noget som helst på det, og vi sænker ikke vores ambitionsniveau i forhold til at skabe gamechanging produkter. Jeg tror, den har stimuleret os, lød det fra Jan van de Winkel.

.\˙ MarketWire