Henter kommentarer

Forudsigelse: Dansk folkeaktie vil stadig imponere


 

Novo Nordisk-aktien kan fortsætte med at imponere, men der er grund til at have is i maven.

Det vurderer Jyske Bank i et analysenotat om det danske medicinalselskab, der har specialiseret sig inden for fedme- og diabetesmarkedet.

Det skyldes, at Novo Nordisk-aktien er skudt så kraftig i vejret, at selv mindre forstyrrelser kan slå aktien ud af kurs.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

»Et stærkt forretningsmomentum i både diabetes og fedme imponerende vækstudsigter samt aktiens defensive profil kan sikre, at Novo-aktien fortsætter med at imponere, men vi vurderer fortsat, at høje forventninger er indregnet i aktien. Selv små negative nyheder kan presse aktien,« lyder det fra Jyske Bank.

Novo Nordisk-aktien er til sammenligning steget næsten 74 pct. i løbet af de seneste 12 måneder.

Jyske Bank hæfter sig ved, at Novo Nordisk melder om, at efterspørgslen på diabetesmedicinen Ozempic og fedmemedicin er fortsat imponerende. 

For det igangværende 3. kvartal venter banken derfor ingen store nyheder, der kan overraske investorerne, når Novo Nordisk fremlægger sit næste regnskab.

Væksten og indtjeningen forventes at være god og drevet af præparaterne Ozempic og Wegovy, mens Rare Diseases fortsat er påvirket af leveringsproblemer.

»Alt i alt ser det ud til at blive endnu et godt kvartal for Novo, men muligvis ikke helt så imponerende som 2. kvartal,« lyder vurdering fra Jyske Bank.

Novo Nordisk, der er Danmarks ubetinget mest værdifulde selskab målt på børsværdi, forventer en vækst på 27-33 pct. i lokal valuta.

Gennemsnittet af analytikernes forventninger er, at Novo Nordisk lander en vækst på 31,8 pct. 

Det er et bredt spænd, som er et udtryk for indkommende konkurrence fra Eli Lillys middel, Mounjaro, inden for Diabetes samt massiv efterspørgsel på et tidspunkt, hvor der er begrænsninger på udbuddet – det gælder særligt i forbindelse med udbuddet af Wegovy, bemærker banken.

»I fedme holder Novo fortsat lidt igen med udbuddet, og vi forventer, at denne ordlyd fastholdes,« lyder det fra Jyske Bank.

Banken forventer ikke, at Novo Nordisk sætter en dato på, hvornår leveringsproblemerne er løst, men at forbedringerne vil ske løbende.