Henter kommentarer

Forvalter om særlig udvikling i C25-selskab: »En giftpille«


Endnu en gang er der kommet opmærksomhed på ejerforholdene i den danske lydgigant GN Store Nord.

Det sker efter deres konkurrent Demants ejer, William Demant Invest, nu ejer 12,4 pct. af aktierne i netop GN. Det skriver Børsen.

Ifølge Jakob Have, der er administrerende direktør i formueforvalteren Nordic Compound Invest handler opkøbet op, at Demant vil sikre sig indflydelse hos konkurrenten og ønsker at forhindre andre i at overtage kontrollen med GN, men dermed forhindrer de også kapitaltilførsel fra nye ejere. 

»Jeg anser det for at være en giftpille, der hindrer en konkurrent i at afnotere GN på et tidspunkt,« siger han til Børsen.

Tidligere har vi her på Euroinvestor skrevet om William Demant Invests ejerforhold i GN Store Nord

Tilbage omkring mart 2023 vakte det også opsigt, da investeringsselskabet til sidst havde anskaffet en ejerandel i GN Store Nord på over 10 pct

Det skabte rygter om et muligt opkøb og fusion af de to konkurrenter. 

»Demant er den mest naturlige budgiver, hvis der skulle komme et bud fra en industriel aktør,« lød det i en kommentar fra Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, i marts 2023. 

Læs også: Her mener aktiestrategichefen, at det største afkast kan høstes

Årsagen til rygterne om et muligt frasalg eller fusion af GN skyldes en række gældsproblemer, der har hængt over hovedet på GN Store Nord, siden de købte SteelSteries tilbage i 2021, der producerer udstyr til gaming.

Denne problemtik havde fået GN Store Nord til at befinde sig i en »gældsklemme,« lød det fra senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, i en analyse - også tilbage i marts 2023.

Her havde han tre bud på løsninger, som kunne hjælpe høreapparatsselskabet af med den store gæld.

Og et mindre frasalg var en af dem. Du kan læse mere om analytikerens mulige scenarier her

GN Store Nord-aktien bundede i efteråret 2023 efter en længere nedtur, men er siden da vendt og steget pænt. Over det seneste år er GN-aktien oppe med 23,8 pct.

Læs også: Eksplosiv vækst i særligt aktiv: »Vi har kun set starten«

Læs også: Fremgang til de danske aktier: Her er mandagens højdespringere og bundskrabere