Henter kommentarer

Fredagens aktier: FLSmidth i top efter anbefaling i grønt marked


 

Den dominerende farve var grøn på aktiemarkedet fredag, og risikolysten øget, da troen på. at rentetoppen er nået, i hvert fald i Europa, blev forstærket af afdæmpede inflationstal fra Eurozonen. Størst var stigningerne til FLSmidth og Bavarian. Førstnævnte nød godt at en positiv anbefaling fra Danske Bank.

- Der er ikke mange selskabsspecifikke nyheder i C25-selskaberne, konstaterer Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning til MarketWire.

Generelt var det danske aktiemarked og et klart flertal af de øvrige aktiemarkeder i verden i god form på ugens sidste handelsdag godt hjulpet af lavere renter.

C25-indekset lukkede 0,4 pct. højere i 1700,59.

- Der er fredag til dels tale om en trodsreaktion i markedet efter en rædselsfuld specielt anden halvdel af september, og så hjælpes humøret også på vej af dagens rentefald, vurderer han

Bavarian endte i toppen af C25-indekset med en stigning på 3,1 pct. til 158,50 kr.

- Aktien søger efter sin identitet, vurderer Lars Hytting og fortsætter:

- Er det et medicinalselskab, et vaccineselskab eller et biotekselskab. Det afhænger prissætningen af, og markedet generelt har endnu ikke lagt sig fast på det. Derfor svinger Bavarian-kursen lystigt.

GN var også med i toppen med en stigning på 2,1 pct. til 127,75 kr., efter at selskabet torsdag lancerede en ny platform og nyt ledelseshold torsdag, og den i foråret annoncerede kapitalindsprøjtning er gået igennem.

FLS LØFTET AF ANBEFALING
FLSmidth steg mest - 4,3 pct. - til 319,20 kr.

Selskabet har fået genoptaget dækning hos Danske Bank, der lægger ud med anbefalingen "køb". Kursmålet fastsættes i samme ombæring til 390 kr.

Analytiker Casper Blom ser hele investeringscasen som omhandlende mineudstyrsforretningen, der i 2026 ventes at stå for 89 pct. af koncernens samlede driftsresultat, EBITA-indtjeningen,

I mineudstyrsforretningen ses mulighed for, at serviceforretningen kan blive fordoblet, så den når en størrelse på linje med produktforretningen. Cementudstyrsforretningen derimod har længe været en klods om benet på FLSmidth, og Danske Banks analytiker ser det også som sandsynligt, at divisionen vil blive solgt.

SLUTSPURT TIL VESTAS ?
Vestas kan sætte ind med en slutspurt på sidste handelsdag i det igangværende tredje kvartal, da kvartalsafslutninger plejer at udløse flere ordrer hos den danske vindmølleproducent.

Torsdag tog selskabet forskud på kvartalsafslutningen ved at bekræfte en polsk ordre på hele 1140 megawatt (MW). Med ordren har Vestas annonceret ordrer for 2786 MW. I samme kvartal året før lå det blot på 1240 MW. Fredag kom yderligere ordrer i bogen på 38 megawatt i Japan, 62 megawatt i Tyskland og 25 MW til Tyrkiet, så den samlede ordrehøst ramte 2911 MW i kvartalet ved dansk lukketid.

Vestas-aktien steg 2,1 pct. til 151,56 kr.

BANKER TYNGET AF RENTEFALD
I den tunge ende af eliteindekset endte bankerne tynget af faldende renter og en øget tro i markedet på, at rentetoppen er nået eller meget tæt på. Danske Bank faldt 0,4 pct. til 164,35 kr., Nordea steg 0,2 pct. til 77,41 kr. og Jyske Bank endte 0,8 pct. højere i 517,20 kr.

Sydbank, der annoncerede, at topchef Karen Frøsig planlægger at stoppe, endte 0,4 pct. lavere i 336,20 kr.

Afløseren er fundet og skal sætte sig i stolen i 2024, men indtil videre holder Sydbank tæt med navnet. Investorerne lod dog ikke til at reagere stort på meldingen.

I bunden af C25 lå Novo, nok som et udtryk for øget risikolyst. Novo endte 1,2 pct. lavere i 643,90 kr.

UNIBREW OPJUSTERER EFTER OK TIL KØB
Royal Unibrew har gennemført opkøbet af den hollandske sodavandsproducent Vrumona og på den baggrund opjusteres forventningerne til omsætningen i 2023.

Unibrew venter nu en omsætning i år på cirka 13,3 mia. kr. mod tidligere ventet cirka 13 mia. kr., mens forventningerne til driftsindtjeningen målt på EBIT bliver fastholdt i spændet 1600-1750 mio. kr. som følge af transaktions- og integrationsomkostninger ved opkøbet.

Unibrew steg 2,5 pct. til 545,80 kr.

MILLIARDORDRE TIL NKT
Udenfor eliteindekset er NKT i fokus efter en milliardordre, der er den største i selskabets historie.

NKT har fået tildelt en kombination af fem ordrer på on- og offshore kabelprojekter i en flerårig rammeaftale med den tyske netoperatør 50Hertz, skriver NKT i en meddelelse.

Ordren har en samlet værdi på 3,5 mia. euro, eller over 26 mia. kr.

Kabelselskabet steg 6,2 pct. til 369,20 kr.og er nu i plus for året med en stigning siden nytår på 2,7 pct.

.\˙ MarketWire