Henter kommentarer

Fredagens aktier: Mærsk blandt dagens vindere


 
Hvilke typer investorer er der?
Vis mere

Det danske aktiemarked gik på weekend i grønt fredag, hvor Mærsk trak fra i toppen efterfulgt af Netcompany, der endnu engang gjorde en positiv figur.

I bunden faldt GN mest dagen efter et aktiesalg, mens Ørsted var ramt oven på en milliardinvestering i USA.

På de internationale børser herskede en afventende stemning, mens markedet fortsat holder øje med diskussionerne i USA om en udvidelse af gældsloftet. Heller ikke fredag nåede Demokraterne og Republikanerne til enighed inden for åbningstiden af den danske børs, men meldingerne fredag morgen gik på, at de to parter er tættere på hinanden end tidligere.

Læs også: Efterspørgslen på Novos slankemiddel stiger

Samlet steg C25-indekset 0,6 pct. til 1829,61.

- Der er en forhåbning om, at man snart får løst gældsloftproblemet, selv om der ikke er noget konkret endnu. Det smitter positivt af, siger Mads Zink, der er chefaktiehandler i Danske Bank, til MarketWire.

Ifølge Reuters lyder den aftale, som man forsøger at lukke, på at hæve gældsloftet i to år, mens man samtidig sætter et loft på størstedelen af det offentlige forbrug, bortset fra når det kommer til militæret og veteraner.

Øverst i C25-indekset endte Netcompany, der steg 4,0 pct. til 295,50 kr. oven i en gevinst på 5,7 pct. torsdag.

Ifølge Bloomberg News vurderede børshuset Morgan Stanley torsdag, at Netcompany vil annoncere positive vækst- og indtjeningsmål på sin kapitalmarkedsdag i næste uge.

Læs også: Jyske Bank: Manglende aftale kan få store konsekvenser

GN tabte flyvehøjde med et fald på 3,0 pct. til 179,55 kr. fredag, efter at aktien hentede 10,8 pct. torsdag oven på aktiesalg, der kastede brutto 2,75 mia. kr. af sig.

Efterfølgende har GN fået sænket sit kursmål til 273 kr. fra 285 kr. hos JPMorgan. Anbefalingen er fortsat "overvægt", viser data fra Bloomberg News.

Jyske Bank gik derimod den modsatte vej med sit kursmål, der blev løftet til 210 kr. fra 190 kr., ligesom anbefalingen blev hævet til "køb" fra "hold".

Blandt de nederste i indekset faldt Ørsted-aktien 2,3 pct. til 614 kr.

Ørsted har købt Eversources andel i et stykke havbund ud for den amerikanske østkyst for 625 mio. dollar, eller godt 4,3 mia. kr. Området kan rumme en kapacitet på op til 4 gigawatt.

Derudover oplyste Ørsted torsdag aften, at selskabet også vil byde alene i New York 3- og Rhode Island 2-auktionerne, som foregår nu.

For Danske Bank steg aktien 0,6 pct. til 143,55 kr., efter at finanshuset BNP Paribas Exane løftede sit kursmål for Danske Bank til 171 kr. fra 155 kr. Anbefalingen er fortsat "underperform".

Læs også: Lau Svenssen overrasket over beslutning: 'Det er en meget god idé'

A.P. Møller-Mærsk kan glæde sig over medvind til raterne og en kursstigning på 3,7 pct. til 11.670 kr. målt på B-aktien.

Det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der afspejler de ugentlige spotrater på fragt ud af Shanghai, steg den seneste uge 1,1 pct. til 983,46.

Novo-aktien steg 1,5 pct. til 1137,60 kr., efter at UBS ser lidt mere positivt på kursen. Finanshuset ligger dog fortsat markant under den aktuelle kurs på aktien.

Kursmålet blev løftet til 720 kr. mod før 680 kr., fremgår det af Bloomberg News. Det er 37 pct. under den aktuelle kurs. UBS anbefaler da også fortsat at "sælge".

Uden for eliteindekset var der nyt fra Norden, der har købt rederiet Thorco Projects, som er en del af Thor og Christian Stadils Thornico-koncern, for et ikke-oplyst beløb.

Det er det første opkøb i Nordens historie, meddelelser Norden fredag. Opkøbet giver Norden adgang til nye kundesegmenter inden for blandt andet stykgods, stål og vindenergi, skriver Norden.

Norden-aktien steg 2,9 pct. til 359 kr.

Læs også: Børshus tror Novo-aktien vil falde markant i fremtiden

Læs også: Sådan bruger privatøkonomen sine penge: 'Vi har et minutiøst overblik over vores forbrug'

.\˙ MarketWire