Henter kommentarer

'Fremragende' - analytiker ser stort potentiale i Ringkjøbing Landbobank-aktien


 
Hvad er value-aktier og hvad er vækstaktier? Bliv klogere her
Vis mere

Danske Bank tager positivt med Ringkjøbing Landbobanks opjustering tirsdag af forventningerne til 2023 og kalder bankens start på 2023 for "fremragende".

Det skriver Danske Bank i en analyse.

I den forbindelse gentager banken "køb" som anbefaling af aktien og fortsætter med kursmålet på 1250 kr. Det indikerer et kurspotentiale på næsten 28 pct. målt på aktiekursen torsdag kl. 12.28.

Danske Bank venter, at nettorenteindtægterne for første kvartal i 2023 stiger med 14 pct. sammenlignet med året forinden. Det bygger på den generelle udvikling i rentestigningerne, højere pengepolitiske satser og indlån fra kunder samt god pengedisciplin på både ud- og indlån.

Det har fået banken til at hæve forventningen til Landbobankens basisresultat i 2023 til nu at ligge i niveauet 2,0 til 2,6 mia. kr. Det på trods af at Ringkjøbing Landbobanks nylige opjustering overstiger bankens egne forventninger i spændet 2,0-2,4 mia. kr.

Landbobanken forventer i 2023 et resultatet efter skat mellem 1,4-1,8 mia. kr. fra før 1,2-1,6 mia. kr.

Banken kom med opjusteringerne tirsdag, og de er primært drevet af et mere tilfredsstillende indtægtsforløb end forventet med baggrund i de stigende renter og en fortsat tilfredsstillende tilgang af nye kunder.

Aktien i Ringkjøbing Landbobank falder 0,3 pct. til 983,5 kr. ved 11.45-tiden onsdag.

.\˙ MarketWire