Henter kommentarer

Friske tal fra Novos store konkurrent: Opjusterer forventningerne med 2 mia. dollar


Der er fuld fart på salget af de populære fedmemidler hos danske Novo Nordisk helt store konkurrent, amerikanske Eli Lilly

Det viser Eli Lillys-regnskab for første kvartal, som netop er blevet offentliggjort. 

Således går omsætningen frem med 26 pct. til 8,7 mia. dollar i første kvartal af 2024, hvis man sammenligner med første kvartal af 2023 hvor omsætningen var på 6,9 mia. dollar. 

Fremgangen i omsætningen er blandt andet drevet af en højere volumen, som hovedsageligt stammer fra salget af de vægtreducerende midler Mounjaro og Zepbound som tilsvarer Novo Nordisks Ozempic og Wegovy. 

Læs også: Missede du opturen hos Novo Nordisk og Eli Lilly? Storbank peger på 4 medicinalaktier som de næste vindere

Milliarderne vælter også ind i det amerikanske medicinalselskab. Selskabets resultat lander på 2,24 mia. dollar i første kvartal, hvilket svarer til 15,5 mia. kr. I samme kvartal sidste år var resultatet på 1,34 mia. dollar. Dermed går bundlinjen frem med 67 pct., når man sammenligner med samme kvartal sidste år. 

I regnskabet opjusterer Eli Lilly også sine forventninger til salget i år med 2 mia. dollar. Det svarer til knap 14 mia. kr.

Således forventer Lilly nu en omsætning for året på mellem 42,4 og 43,6 mia. dollar hvor forventningerne tidligere var på 40,4 til 41,6 mia. dollar. Ligeledes forventer Eli Lilly også, at indtjeningen kommer til at være bedre end ventet. 

Eli Lilly opjusterer også sine forventninger til indtjeningen per aktie (EPS) fra 11,8-12,30 dollar per aktie til nu 13,05-13,55 dollar per aktie. 

Investorerne tager da også varmt imod regnskabet og sender aktien markant op i det amerikanske formarked. Eli Lilly-aktien stiger således med 7,8 pct. kort efter at regnskabet er blevet sendt ud. 

Formarkedet og eftermarkedet er et slags uofficielt marked for værdipapirer, der foregår i timerne op til og efter den normale børshandel i USA. Det kan give en indikation på, hvordan den reelle børshandel kommer til at udvikle sig. 

Eli Lilly-aktien har også leveret stabile afkast til sine investorer det seneste år. Her er aktien gået frem med hele 85 pct.