Henter kommentarer

Frist udløbet: 2,3 millioner danskere fik udbetalt 'gigantisk beløb'

Foto: Mads Nissen
Vis mere

 

Ved midnat lukkede muligheden for at få indefrosne feriepenge udbetalt, hvilket langt de fleste danskere benyttede sig af inden fristens udløb.

I alt er 51,6 mia. kr. godkendt som udbetaling til 2,3 millioner danskere, viser friske tal fra LD Fonde onsdag. I gennemsnit har lønmodtagerne fået udbetalt 13.451 kr. efter skat.

»Det er et gigantisk beløb, som der er blevet udbetalt, og jeg må sige, at jeg er positivt overrasket. Det giver et hjælpende og nødvendigt rygstød til dansk økonomi i en tid med strid modvind,« skriver Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

To ugers feriepenge står tilbage

Danskerne kunne søge om de tre ugers indefrosne feriepenge fra 29. september til og med 1. december. Yderligere 9 mia. kr. kunne have været udbetalt, og størstedelen tilhører lønmodtagere over 50 år.

»Det tyder på, at det primært er lønmodtagere med relativt få år til pensionering, som har ladet pengene blive stående som en pensionssum til senere udbetaling,« lyder forklaringen fra LD Fonde.

Tilbage i fonden står desuden de resterende to ugers indefrosne feriemidler. Regeringen vil drøfte udbetalingen af dem i den kommende tid, skriver LD Fonde. Det skønnes, at de sidste par uger svarer til samlet 40 mia. kr.

Læs også: Spændende ETF'er: Her er 3 bud på langsigtet gevinst

Læs også: Sæt feriepengene i aktier: Her er 4 bud på hurtige gevinster