Henter kommentarer

Frygtindekset falder igen - Rammer laveste niveau i flere måneder


 
Hvad er en kapitalforvalter?
Vis mere

VIX-indekset, der måler den underliggende volatilitet i S&P 500-indekset faldt igen onsdag, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggjorde referatet af sit seneste rentemøde.

Referatet viste da også, at der var "betydeligt flertal" for "snart" at sætte tempoet i renteforhøjelserne ned, ligesom bankens chefgruppe fremhævede forringede internationale økonomiske og finansielle vilkår og et blødere amerikansk forbrug.

Læs også: Stjerneinvestor holder fast i vild forudsigelse

Udsigten til renteløft med mindre bevægelser end de seneste fire møders 0,75 pct.point er kærkomment nyt for aktieinvestorerne, der spejder efter rentetoppen og en mulig vending i rentebanen engang i 2023.

VIX-indekset faldt derfor med 4,4 pct. til indeks 20,48, hvilket ikke er set lavere siden midten af august, og indekset er nu faldet nærmest uafbrudt siden den seneste top i midten af oktober i 33,63. I samme perioden er S&P 500 steget med godt 12 pct.

En negativ udvikling i VIX, altså et fald i volatiliteten, har alt andet lige en forstærkende positiv effekt på aktierne, da det åbner op for større risikobudgetter hos en række større investorer.

Læs også: Danske Bank: Forbered dig på et skifte i markedet

Læs også: Fed-chefer ønsker »snart« mindre renteløft

.\˙ MarketWire